Κόσμος|24.08.2024 19:51

Γαλλία: Διέρρευσε φωτογραφία ύποπτου για την έκρηξη έξω από συναγωγή

Newsroom

Διέρρευσε στα ΜΜΕ φωτογραφία υπόπτου για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από συναγωγή στην Le Grand-Motte, της νότιας Γαλλίας.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ο άνδρας φοράει παλαιστινιακή καφίγια στο κεφάλι, έχει τυλιγμένη στη μέση του σημαία της Παλαιστίνης και κουβαλάει δύο μπουκάλια με άγνωστο περιεχόμενο.

Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε το άτομο που διέπραξε αυτή την τρομοκρατική ενέργεια και να προστατεύσουμε τους χώρους λατρείας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Αττάλ έκανε λόγο για αντισημιτική επίθεση, λέγοντας πως «για άλλη μια φορά, οι Εβραίοι συμπατριώτες μας γίνονται στόχος. Δεν θα το βάλουμε κάτω. Απέναντι στον αντισημιτισμό, απέναντι στη βία, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να μας εκφοβίσουν».

Ο αστυνομικός σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι εκτός κινδύνου, ενώ την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

ΓαλλίαέκρηξηΠαλαιστίνησυναγωγήειδήσεις τώρα