Κόσμος|27.08.2024 07:25

Εφιάλτης για γυναίκα στην Κίνα μετά από αποτυχημένη επέμβαση: Έραψαν τον βολβό της στη γωνία του ματιού

Newsroom

Μια Κινέζα υπέστη προβλήματα όρασης και στη συνέχεια κατάθλιψη μετά από μια αποτυχημένη επέμβαση διπλού βλεφάρου, κατά την οποία το μάτι της ράφτηκε κατά λάθος με τη γωνία του ματιού της.

Τι συνέβη

Το 2021, η Zhang, μια γυναίκα από το Weifang, στην επαρχία Shandong της Κίνας, υποβλήθηκε σε επέμβαση διπλού βλεφάρου στην κλινική Weifang Kuiwen Lirendu Medical Beauty για να διορθώσει μια ανισότητα στις γωνίες των ματιών της. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ένιωσε δυσφορία κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά συνέχισε, μόνο για να ανακαλύψει ότι το αριστερό μάτι της και η γωνία του ματιού της είχαν ραφτεί μαζί. Αρχικά, ο γιατρός που την εγχείρησε της είπε ότι όλα ήταν καλά, αλλά στη συνέχεια η Zhang άρχισε να αντιμετωπίζει θολή όραση και περιορισμένη κίνηση του ματιού. Παρά τις προσπάθειες να διορθωθεί η βλάβη, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σωματικά και ψυχικά προβλήματα πάνω από δύο χρόνια μετά την επέμβαση.

«Τον Νοέμβριο του 2021, υποβλήθηκα σε επέμβαση διπλού βλεφάρου επειδή οι εξωτερικές γωνίες των ματιών μου ήταν ανισομερείς. Ο γιατρός είπε ότι θα έκανε κάποιες προσαρμογές, αλλά όταν έραβε, ένιωσα δυσφορία στο μάτι μου», είπε πρόσφατα η Zhang στο Sohu Video. «Μετά την αφαίρεση των ραμμάτων, παρατήρησα μια κλωστή που συνδέει το μάτι μου με τη γωνία του. Ο χειρουργός, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Wang, με διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μου πρότεινε μια άλλη επέμβαση για να τα διαχωρίσει».

Δυστυχώς, η επανεπέμβαση δεν ήταν επιτυχής, όπως αναφέρει το odditycentral. Το αριστερό μάτι της Zhang έπαθε φλεγμονή, και μια εβδομάδα μετά την επέμβαση, το μάτι της και η γωνία του ματιού της συγχωνεύθηκαν ξανά. Η όραση στο αριστερό της μάτι είναι θολή από τότε και μπορεί να κινήσει τα μάτια της προς τα πλάγια μόνο κουνώντας το κεφάλι της. Τώρα ελπίζει να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση σε νοσοκομείο στη Σαγκάη, αλλά δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα. Η κατάσταση αυτή φέρεται να την έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Ζήτησε πίσω τα χρήματά της

Η Zhang ισχυρίζεται ότι πλήρωσε την κλινική ομορφιάς 30.000 γουάν (4.200 δολάρια) για την επέμβαση, τα οποία ζήτησε να της επιστραφούν μετά την αποτυχημένη διαδικασία. Ωστόσο, ο γιατρός που την εγχείρησε αρνήθηκε, προσφέροντάς της μόνο 10.000 γουάν, και την καθησύχασε ότι το πρόβλημα ήταν μικρό και θα μπορούσε να διορθωθεί τοπικά με μια άλλη επέμβαση. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε την ιστορία της ώστε άλλοι να μην κάνουν το ίδιο λάθος.

«Ζήτησα πίσω τα 30.000 γουάν, αλλά είπε ότι ήταν πάρα πολλά. Μου πρόσφερε μόνο 10.000 γουάν, που δεν θα κάλυπταν καν τα έξοδα μετακίνησής μου στη Σαγκάη. Επιπλέον, συνέχισε να καθυστερεί την πληρωμή και τώρα έχουν περάσει δύο χρόνια», είπε η Zhang.

Η επέμβαση διπλού βλεφάρου είναι μια πολύ δημοφιλής αισθητική διαδικασία στην Κίνα, αλλά μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες όταν δεν εκτελείται σωστά. Πριν από πέντε χρόνια, γράψαμε για μια άλλη Κινέζα που δεν μπορούσε να κλείσει πλήρως τα μάτια της μετά από μια αποτυχημένη επέμβαση διπλού βλεφάρου.

Κίνακατάθλιψηεπέμβασηειδήσεις τώρα