Κόσμος|27.08.2024 13:04

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ

Newsroom

Προσπάθεια να επιτεθούν και να καταλάβουν εδάφη στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, κάνουν ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με αναφορές στο telegram.

«Δύσκολη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση»

Το κανάλι Mash Telegram ανέφερε ότι περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου στο Nekhoteyevka και το Shebekino στο νότιο Μπέλγκοροντ με τις μάχες να μαίνονται και στις δύο περιοχές, μετέδωσε το Reuters.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές για ουκρανική επίθεση, δήλωσε ότι η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία είναι «δύσκολη αλλά ελεγχόμενη».

Ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ εξέδωσε μια σύντομη δήλωση μετά τις αναφορές στο Telegram, τονίζοντας «υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα της περιοχής του Μπέλγκοροντ».

«Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. Ο στρατός μας εκτελεί προγραμματισμένες εργασίες. Παρακαλούμε μείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών», ανέφερε. Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιοχή Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος από τις 6 Αυγούστου όταν πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική εισβολή.

Ζελένσκι: «Θα απαντήσουμε στα ρωσικά χτυπήματα»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι το Κίεβο θα απαντήσει στις μαζικές ρωσικές επιδρομές των τελευταίων δύο ημερών.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε «πάνω από 90 εναέριους στόχους εναντίον αμάχων και υποδομών», είπε, συμπεριλαμβανομένων 81 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και βαλλιστικών πυραύλων εδάφους και αέρος.

«Αναμφίβολα θα απαντήσουμε στη Ρωσία για αυτή και όλες τις άλλες επιθέσεις. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα», προσθέτει ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΡωσίαΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα