Κόσμος|29.08.2024 10:00

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει σκύλο μπροστά σε δύο ανήλικα παιδιά - Σκληρές εικόνες

Newsroom

Αστυνομικός στην Αϊόβα σκότωσε σκύλο με το υπηρεσιακό του όπλο μπροστά σε δύο μικρά παιδιά σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το TMZ, το σκυλί βρισκόταν με τα παιδιά μπροστά από το σπίτι. Μόλις είδε τον αστυνομικό έτρεξε κατά πάνω του, γαβγίζοντας του. Τελικά, ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του το στοχεύει από μικρή απόσταση το σκυλί και το πυροβολεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αστυνομικό τμήμα του Ντάβενπορτ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα σώματος του αστυνομικού της Αϊόβα, λέγοντας ότι οι ενέργειες του αστυνομικού ήταν νόμιμες, αλλά ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει πολύ διαφορετική άποψη

Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Ντον Χασελτιν, λέει στο TMZ ότι ο αστυνομικός πρέπει να διωχθεί ποινικά και να οδηγηθεί στη φυλακή για τη δολοφονία του αγαπημένου του σκύλου. Ο θανάσιμος πυροβολισμός καταγράφηκε επίσης από μια κάμερα παρακολούθησης του σπιτιού, η οποία κατέγραψε τον 7χρονο γιο του Ντον, Μάβερικ, και τον ξάδελφο του παιδιού, επίσης 7 ετών, να παρακολουθούν το τρομακτικό γεγονός.

Ο Ντον λέει ότι ο Μάβερικ θα είναι σημαδεμένος για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς περιφέρεται στο σπίτι τους φωνάζοντας για τον νεκρό σκύλο του. Το αγόρι δυσκολεύεται να κοιμηθεί και προσποιείται πως το λούτρινο ζώο του είναι ο Μιστ.

Εν τω μεταξύ, ο Ντον λέει ότι η αστυνομία του έχει δώσει ελάχιστες ή και καθόλου απαντήσεις. Αλλά, όπως είπαμε, η έκθεση του αστυνομικού και το υλικό από την κάμερα σώματος αποκάλυψε ότι φοβόταν για την ασφάλειά του όταν άνοιξε πυρ με το όπλο του. Το τμήμα τελικά απάλλαξε τον Μποκ από κάθε αδίκημα μετά από επανεξέταση των γεγονότων.

σκύλοςΗΠΑαστυνομικόςειδήσεις τώρα