Κόσμος|29.08.2024 20:51

Τουρκία: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια και στη Σμύρνη!

Μαρία Ζαχαράκη

Σοκ και ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που έρχονται και από τη δυτική ακτή της Τουρκίας, από τη Σμύρνη, όπου νεκρά ψάρια έχουν επίσης ξεβραστεί στις ακτές, προκαλώντας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ανησυχία και δυσωδία

Μετά το λιμάνι του Βόλου, όπου ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, εκφράζει την ανησυχία του για την αφόρητη μυρωδιά που έχει αναδυθεί λόγω της παρουσίας των νεκρών ψαριών, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής Μπαϊρακλί στη Σμύρνη. Εκατοντάδες νεκρά ψάρια, κυρίως τσιπούρες και λαβράκια, έχουν ξεβραστεί στην ξηρά. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα λόγω της έντονης μυρωδιάς και της αύξησης των μύγων, που έχουν προκληθεί από την ρύπανση.

Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση, ομάδες της Διεύθυνσης Θαλάσσιας Προστασίας του δήμου Σμύρνης έχουν κινητοποιηθεί για την συλλογή των νεκρών ψαριών από τη θάλασσα, με στόχο την αποκατάσταση της περιοχής και τη μείωση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών επιπτώσεων.

Οι αρχές σε αμφότερες τις χώρες διερευνούν τις αιτίες αυτής της ασυνήθιστης οικολογικής καταστροφής, καθώς οι συνέπειες για το περιβάλλον και την τουριστική κίνηση είναι ήδη εμφανείς και προκαλούν ανησυχία για μελλοντικές επιπτώσεις.

ΤουρκίαψάριαΣμύρνηειδήσεις τώρα