Κόσμος | 02.09.2024 04:00

Αντιμέτωπη με την επισιτιστική ανασφάλεια η Ναμίμπια: Σχεδιάζει να θανατώσει περισσότερα από 700 ζώα και να διανείμει το κρέας

Newsroom

Η Ναμίμπια αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 ετών και αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για να λύσει την επισιτιστική ανασφάλεια των κατοίκων της.

Σχεδιάζει να θανατώσει περισσότερα από 700 άγρια ζώα, συμπεριλαμβανομένων ελεφάντων, ζέβρες και ιπποπόταμους, και να διανείμει το κρέας στους ανθρώπους.

Η λίστα των ζώων που πρόκειται να θανατωθούν περιλαμβάνει 83 ελέφαντες, 30 ιπποπόταμους, 60 βούβαλους, 50 ιμπάλα (μεσαίου μεγέθους αντιλόπη), 100 ονομαζόμενες μπλε αντιλόπες και 300 ζέβρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Τουρισμού της χώρας, σύμφωνα με το CNN.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Ναμίμπια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάιο καθώς οι επιπτώσεις της ξηρασίας επιδεινώθηκαν. Εκτιμάται ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι - περίπου ο μισός πληθυσμός - αναμένεται να αντιμετωπίσουν υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Κρέας από άλλα ζώα που πρόκειται να θανατωθούν θα διανεμηθεί επίσης σε όσους παλεύουν με την πείνα, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο επεσήμανε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές ανήκουν σε αυτούς που πλήττονται ιδιαιτέρως.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα»

Περισσότερα από 150 ζώα έχουν ήδη θανατωθεί, παρέχοντας μεγάλη ποσότητα κρέατος, ανέφερε το υπουργείο.  «Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή και όταν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Ναμίμπια είναι μία από τις πολλές χώρες στη νότια Αφρική που παλεύουν με την καταστροφική ξηρασία που οφείλεται στο Ελ Νίνιο - ένα φυσικό κλίμα που οδήγησε σε απότομη μείωση των βροχοπτώσεων στην περιοχή - και επιδεινώθηκε από την ανθρωπογενή κλιματική κρίση.

ζώαΑφρικήεπισιτισμόςειδήσειςεπισιτιστική κρίση