Κόσμος|02.09.2024 14:23

Μισό αιώνα μετά, το FBI έλυσε το μυστήριο με τον παγωμένο άνδρα σε σπηλιά – Ποιος ήταν τελικά

Newsroom

Σχεδόν 50 χρόνια, αφού ανακαλύφθηκε παγωμένο σε μια σπηλιά στην Πενσυλβάνια το πτώμα του Nicolas Paul Grubb, ταυτοποιήθηκε τελικά από αξιωματούχους του FBI.

Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν την ταυτότητα του άντρα που ανακαλύφθηκε παγωμένος μέσα σε μια σπηλιά στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το 1977. Σε συνέντευξη Τύπου στην Κομητεία Μπερκς της Πενσυλβάνια, ο ιατροδικαστής Τζον Φίλντινγκ έδωσε απαντήσεις για την υπόθεση που παρέμενε στα αρχεία για σχεδόν 5 δεκαετίες. «Για 47 χρόνια, αυτός ο άνθρωπος παρέμεινε αγνώστων στοιχείων. Μια φιγούρα χωρίς όνομα», είπε ο ιατροδικαστής.

Η ταυτότητας του ατόμου

«Σήμερα, έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι μέσω της ακλόνητης αποφασιστικότητας των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών, το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Berks επιβεβαίωσε την ταυτότητα αυτού του ατόμου. Το όνομά του είναι Nicolas Paul Grubb, ένας 27χρονος άνδρας από το Φορτ Ουάσινγκτον της Πενσυλβάνια», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Στις 16 Ιανουαρίου 1977, στη μέση ενός από τους πιο κρύους μήνες στην ιστορία της Πενσυλβάνια, δύο πεζοπόροι ανακάλυψαν το πτώμα του αγνώστου άνδρα κατά μήκος ενός μονοπατιού στο Albany Township της Πενσυλβάνια. Ο άνδρας, ήταν μεταξύ 25 και 35 ετών, με μπλε μάτια και κοκκινωπά σγουρά μακριά μαλλιά. Τη στιγμή του θανάτου του, είχε μια πλήρη γενειάδα μαζί με μια μυστηριώδη ουλή σε σχήμα «Τ» στην αριστερή πλευρά του πηγουνιού του. Η σορός του εντοπίστηκε σε μία σπηλιά.

Η αιτία θανάτου

Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας και ως πιο πιθανή αιτία θανάτου θεωρήθηκε η υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών. Ο Grubb είχε υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά του Στρατού της Πενσυλβάνια με την Εταιρεία C 1/111th Infantry πριν απολυθεί τιμητικά το 1971 σύμφωνα με αξιωματούχους. Τα τελευταία 15 χρόνια οι ερευνητές μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και οδοντικών ακτινογραφιών συνέδεσαν τουλάχιστον 10 άτομα με τον άνδρα. Οι ερευνητές υπέβαλαν την αρχική κάρτα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Grubb στην εθνική βάση δεδομένων για λείψανα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ένας ειδικός του FBI δήλωσε: «Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη δυσκολία στην επεξεργασία ανεξιχνίαστων υποθέσεων, καθώς και την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή μη ταυτοποιημένων και αγνώστων προσώπων στους οικείους τους», δήλωσε το γραφείο του ιατροδικαστή. «Η θετική ταυτοποίηση του κορυφώνει την προσπάθεια για την ταυτοποίησή του και τον εντοπισμό της οικογένειάς του», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

ΠενσυλβάνιαFBIειδήσειςσπηλιάειδήσεις τώρα