Κόσμος|03.09.2024 11:51

Σμύρνη: Απίστευτες εικόνες από την επίθεση στους Αμερικανούς πεζοναύτες - 15 συλλήψεις

Newsroom

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Σμύρνη, με δύο Αμερικανούς πεζοναύτες να δέχονται επίθεση από Τούρκους πολίτες στη μέση του δρόμου.

Σε σοκαριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ομάδα ατόμων να αρπάζει τον έναν άνδρα και να του βάζει στο κεφάλι μια σακούλα. «Yankee, go home», του φωνάζουν, ενώ έχουν αρπάξει και τον δεύτερο πεζοναύτη.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του κυβερνήτη της Σμύρνης ανέφερε ότι οι δράστες είναι μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας, η οποία συνδέεται με το εθνικιστικό κόμμα Vatan. Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι οι πεζοναύτες, τα οποία υπηρετούσαν στο USS Wasp, δέχθηκαν σωματική επίθεση.

15 συλλήψεις 

Πέντε μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας επενέβησαν και οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τελικά και τους 15 άνδρες που έκαναν την επίθεση.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία επιβεβαίωσε το περιστατικό σε ανακοίνωση και ανέφερε ότι οι πεζοναύτες είναι ασφαλείς.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στο USS Wasp δέχτηκε επίθεση σήμερα στη Σμύρνη και είναι πλέον ασφαλές. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τουρκικές αρχές για την ταχεία παρέμβασή τους και την έναρξη έρευνας για το περιστατικό», αναφέρεται. 

Γιατί επιτέθηκαν στους Αμερικανούς 

Σε ανακοίνωσή που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, η Ένωση Νεολαίας της Τουρκίας επέκρινε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ.

«Οι Αμερικανοί στρατιώτες που φέρουν στα χέρια τους το αίμα των στρατιωτών μας και χιλιάδων Παλαιστινίων δεν μπορούν να λερώνουν τη χώρα μας», είπαν οι εθνικιστές. «Κάθε φορά που πατάτε το πόδι σας σε αυτά τα εδάφη, θα σας συναντήσουμε με τον τρόπο που σας αξίζει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤουρκίαΗΠΑΣμύρνηπεζοναύτεςειδήσεις τώρα