Κόσμος|03.09.2024 16:50

Ουκρανία: Η νέα, άγρια, επίθεση της Ρωσίας δείχνει τον πραγματικό στόχο του Πούτιν;

Newsroom

Μία από τις πιο σκληρές επιθέσεις της στην Ουκρανία εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία. Η πόλη Πολτάβα δέχθηκε διπλό χτύπημα από πυραύλους και θρηνεί δεκάδες ανθρώπους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην Πολτάβα αυξήθηκε, σύμφωνα με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα. Σε ανάρτησή της στο Χ ανέφερε ότι 47 άνθρωποι είναι νεκροί και 206 τραυματίες.

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική τραγωδία για όλη την Ουκρανία. Ο εχθρός χτύπησε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο», είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο στόχος του Πούτιν

Ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell λέει ότι το φονικό χτύπημα στην Πολτάβα δείχνει ότι προτεραιότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι το εσωτερικό της Ουκρανίας και όχι η εισβολή του Κιέβου στο ρωσικό έδαφος.

«Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία απαντά (στην εισβολή στο Κουρσκ) ρίχνοντας όσους περισσότερους πυραύλους μπορεί στο ουκρανικό έδαφος, χωρίς όλοι αυτοί να στρέφονται κατά στρατιωτικών στόχων», περιγράφει στο Sky.

Ο Bell τόνισε πως όλα αυτά συμπίπτουν με την έναρξη του σχολικού έτους στην Ουκρανία.

«Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πιέζουν προς το Κουρσκ, παρά το γεγονός ότι εκτοξεύουν πολλούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προς τη Ρωσία, είναι αρκετά σαφές πού είναι η προτεραιότητα του προέδρου Πούτιν αυτή τη στιγμή -δηλαδή η "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" και η κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς που δεν έχει ακόμη».

Αυτή είναι η κατάσταση στην Ουκρανία τώρα:

Χτυπήθηκαν ενώ πήγαιναν προς τα καταφύγια

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, μεσολάβησε τόσο λίγος χρόνος μεταξύ της σειρήνας αεροπορικής επιδρομής και του χτυπήματος που οι άνθρωποι τραυματίστηκαν στον δρόμο προς τα καταφύγια.

Μέχρι στιγμής, διασώστες έχουν καταφέρει να σώσουν 25 άτομα -11 εκ των οποίων ήταν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια- και συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες.

Τριήμερο πένθος

Ο περιφερειακός ηγέτης της Πολτάβα, Φίλιπ Προνίν, ανακοίνωσε τριήμερο πένθος μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο ρωσικό χτύπημα που σημειώθηκε σήμερα (3/9) το πρωί.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Προνίν χαρακτήρισε την επίθεση «μεγάλη τραγωδία» για την περιοχή «και ολόκληρη τη χώρα».

«Από αύριο, η περιοχή θα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος», ανέφερε.

νεκροίΡωσίατραυματίεςΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα