Κόσμος|04.09.2024 09:50

Ουκρανία: Αναταράξεις στην κυβέρνηση Ζελένσκι - Παραιτήθηκε ο Ντμίτρο Κουλέμπα

Newsroom

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφάντσουκ σήμερα (4/9), σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ο Στεφάντσουκ δήλωσε ότι το αίτημα παραίτησης θα συζητηθεί από τους νομοθέτες σύντομα, αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι γίνονται αλλαγές στην κυβέρνηση για την ενίσχυσή της και την επίτευξη των αποτελεσμάτων που χρειάζεται η χώρα.

Μπαράζ παραιτήσεων

Τον… δρόμο του Κουλέμπα ακολούθησαν επίσης άλλοι τρεις υπουργοί, οι οποίοι με τη σειρά τους υπέβαλλαν και εκείνοι την παραίτηση τους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τους λόγους. Οι άλλοι τρεις υπουργοί είναι: ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμούσιν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλέτς.

Οι αλλαγές έρχονται καθώς ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» δήλωσε ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο θα αλλάξει σε έναν μεγάλο κυβερνητικό ανασχηματισμό αυτή την εβδομάδα.

ΟυκρανίαπαραιτήσειςΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσειςυπουργοίειδήσεις τώρα