Κόσμος|09.09.2024 08:53

Νορβηγία: Βασιλικός αετός επιτέθηκε σε κοριτσάκι 20 μηνών - Πάλεψαν με το αρπακτικό για να τη σώσουν

Newsroom

Ένα περιστατικό με επίθεση βασιλικού αετού σε ένα 20 μηνών κοριτσάκι συνέβη σήμερα στη Νορβηγία, αναγκάζοντας τη μητέρα της μικρής και έναν γείτονα να αντιμετωπίσουν το αρπακτικό πουλί. Τελικά, το πουλί εξουδετερώθηκε από έναν θηροφύλακα, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

«Είδε το παιδί σαν θήραμα»

Το μικρό παιδί έπαιζε στην οικογενειακή φάρμα στο Τρόντελαγκ της κεντρικής Νορβηγίας όταν ο αετός το επιτέθηκε. Το κορίτσι χρειάστηκε ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και το πρόσωπό της γρατσουνίστηκε από τα νύχια του πουλιού, όπως δήλωσε ο πατέρας της στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Ο αετός εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε τη μικρότερη κόρη μας», είπε ο πατέρας. «Η μητέρα της όρμησε και άρπαξε τον αετό, αλλά έπρεπε να παλέψει για να τον αφήσει να φύγει. Ένας γείτονας επίσης έτρεξε να τη βοηθήσει», πρόσθεσε.

Ο θηροφύλακας Περ Κάρε Βίντερνταλ, που σκότωσε τον αετό, ανέφερε στο NRK ότι το αρπακτικό συμπεριφέρθηκε στο κοριτσάκι σαν να ήταν «θήραμα». Επεσήμανε ότι η μητέρα και ο γείτονας, χρησιμοποιώντας ένα μπαστούνι, κατάφεραν να κρατήσουν το πουλί μακριά από το παιδί, «αλλά ο αετός επέστρεφε συνέχεια».

παιδίΝορβηγίααετόςειδήσεις τώρα