Κόσμος|12.09.2024 15:57

Ρωσία: Ξεκίνησε αντεπίθεση στο Κούρσκ - «Την περιμέναμε», λέει ο Ζελένσκι

Newsroom

Η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλη αντεπίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, σε μια νέα τροπή που παίρνει ο πόλεμος με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο δηλώνει πως δεν αιφνιδιάστηκε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Πέμπτη (12/9) ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ανέμενε μια αντεπίθεση.

Η μεγάλη επίθεση της Ουκρανίας στις 6 Αυγούστου

Στις 6 Αυγούστου η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από το εξωτερικό εναντίον της Ρωσίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας τα σύνορα και εισβάλλοντας στην περιφέρεια του Κουρσκ, με χιλιάδες στρατιώτες υποστηριζόμενους από σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαριά όπλα, περιλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.

Ο Γιούρι Ποντολιάκα, ένας γεννημένος στην Ουκρανία μπλόγκερ που υποστηρίζει τη Ρωσία, και δύο άλλοι μπλόγκερ με επιρροή -Rybar και Two Majors- ανέφεραν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει μια σημαντική αντεπίθεση στο Κουρσκ. «Στην περιφέρεια του Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στο δυτικό πλευρό της εχθρικής σφήνας, μειώνοντας την ουκρανική ζώνη ελέγχου κοντά στα κρατικά σύνορα», ανέφερε το μπλογκ Two Majors.

πόλεμοςΡωσίαΟυκρανίαειδήσειςειδήσεις τώρα