Κόσμος|14.09.2024 10:11

Νέα Υόρκη: Πανικός μετά από έκρηξη σε πεζοδρόμιο - «Ξαφνικά ανατινάχτηκε»

Newsroom

Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών προκάλεσε μια έκρηξη κατά μήκος πεζοδρομίου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα τεράστια κομμάτια σκυροδέματος να διαλυθούν και να εκτοξευτούν στον αέρα.

Το γεγονός έλαβε χώρα λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, τοπική ώρα. Βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο δείχνουν περαστικούς να περπατούν κάτω από σκαλωσιές, όταν ξαφνικά μια έκρηξη διαπερνά το έδαφος.

Σύμφωνα με τις Αρχές, κανείς δεν τραυματίστηκε, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η έκρηξη πιθανόν προκλήθηκε από παγιδευμένο αέριο.

Οι υπηρεσίες άμεσης ανταπόκρισης έφτασαν αμέσως στο σημείο, έπειτα από αναφορές για φωτιά σε φρεάτια, και προχώρησαν σε έλεγχο των παρακείμενων κτιρίων. Ο ήχος και η ένταση της έκρηξης έγιναν αισθητά ακόμα και από την απέναντι πλευρά του δρόμου.

«Ξαφνικά ανατινάχτηκε. Όλο το πεζοδρόμιο σηκώθηκε - έκρηξη!» ανέφερε ο Ραφαέλ Μαλντονάντο, αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος.

«Τα πράγματα πετάχτηκαν στον αέρα. Σκόρπισαν παντού. Είναι τρελό», συνέχισε σε δηλώσεις του στο NBC.

Ένα κοντινό εστιατόριο εκκενώθηκε αμέσως, ενώ οι πυροσβέστες επενέβησαν για να σβήσουν τις φλόγες που είχαν ξεσπάσει στο δρόμο. Η πυροσβεστική ανέφερε ότι δεν υπήρξαν δομικές ζημιές στην 36ώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στο σημείο του περιστατικού.

ΗΠΑέκρηξηΝέα Υόρκηειδήσεις τώρα