Κόσμος | 18.09.2024 04:00

Κατασκεύασε γέφυρα για το απομονωμένο του χωριό και μπήκε φυλακή!

Newsroom

Ένας Κινέζος που κατασκεύασε με δικά του χρήματα μια πλωτή γέφυρα για το απομονωμένο του χωριό τιμωρήθηκε με πρόστιμο αλλά και με ποινή φυλάκισης για αυθαίρετη κατασκευή!

Πριν από το 2005, το χωριό Zhenlin, στην επαρχία Jilin της Βόρειας Κίνας, ήταν εντελώς αποκομμένο από τον ποταμό Taoer, με τους ντόπιους να πρέπει να διανύουν περίπου 70 χιλιόμετρα μέχρι την πλησιέστερη γέφυρα.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν ένας χωρικός με το όνομα Huang Deyi, αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν θα έκαναν οι περιφερειακές αρχές. Να κατασκευάσει μια μικρή γέφυρα κατά μήκος του ποταμού, αναφέρει το odditycentral.

Η πλωτή γέφυρα ήταν ευπρόσδεκτη από την κοινότητα και οι άνθρωποι ήταν περισσότερο από ευτυχείς να πληρώσουν ένα μικρό αντίτιμο στον Huang για τη χρήση της, καθώς ήταν πολύ φθηνότερο και λιγότερο χρονοβόρο από το να οδηγήσουν 70 χιλιόμετρα μέχρι την πλησιέστερη εγκεκριμένη γέφυρα.

Τον κατηγόρησαν για παράνομο κέρδος από τη γέφυρα

Οι δουλειές πήγαιναν καλά, και το 2014, ο Huang Deyo μαζί με άλλους 17 χωρικούς βελτίωσαν τη γέφυρα συγκολλώντας 13 μεταλλικές βάρκες ώστε να μπορεί να υποστηρίξει βαρύτερα οχήματα, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα, η Αρχή Υδάτινων Υποθέσεων του χτύπησε την πόρτα, διατάσσοντας την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας και κατηγορώντας τον Huang και την οικογένειά του για παράνομο κέρδος από το έργο.

Η αφαίρεση της γέφυρας δεν γλίτωσε τον Huang, καθώς το 2019 συνελήφθη μαζί με πολλά μέλη της οικογένειάς του και κατηγορήθηκε για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της είσπραξης συνολικά 44.000 γιουάν (6.200 δολάρια) από οχήματα που διέσχιζαν τη γέφυρά του μεταξύ 2014 και 2018.

Μεταγενέστερες έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Huang είχε χρεώσει τα οχήματα με πάνω από 52.000 γιουάν (7.300 δολάρια) από το 2005 και καταδικάστηκε αρχικά σε 2 χρόνια φυλάκισης και άλλα 2 χρόνια με αναστολή.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, παραδεχόμενος ότι η γέφυρά του δεν είχε εγκριθεί από τις τοπικές αρχές, αλλά υποστήριξε πως  το έκανε μόνο και μόνο για να βοηθήσει την τοπική κοινότητα.

Όσον αφορά την είσπραξη διοδίων, ισχυρίστηκε ότι τα λεγόμενα κέρδη του είχαν διογκωθεί από τους εισαγγελείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο γέφυρες που έχτισε πάνω από τον ποταμό Taoer του κόστισαν πάνω από 130.000 γιουάν (18.300 δολάρια).

Η υπόθεση ακόμα εξετάζεται

Η πρώτη προσφυγή του απορρίφθηκε από το δικαστήριο το 2021, αλλά κατέθεσε νέα προσφυγή στο ανώτερο ενδιάμεσο λαϊκό δικαστήριο τον Ιούνιο του 2023. Η υπόθεση εξετάζεται επί του παρόντος, αλλά η ιστορία του προκάλεσε πρόσφατα μια έντονη συζήτηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτός και η οικογένειά του πλούτιζαν χρεώνοντας διόδια για τη χρήση μιας παράνομα κατασκευασμένης πλωτής γέφυρας, ενώ άλλοι λένε πως το μόνο που έκανε ήταν να προσφέρει στην κοινότητά του, αναλαμβάνοντας δράση όταν οι περιφερειακές αρχές δεν το έκαναν.

Μετά τη διαμάχη με τη γέφυρα του Huang Deyi, οι αρχές υποσχέθηκαν να κατασκευάσουν μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Taoer πιο κοντά στο χωριό Zhenlin, αλλά δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή τους.

Κίναποταμόςφυλακήγέφυραειδήσεις τώρα