Κόσμος | 17.09.2024 15:33

Λονδίνο: Η Oxford Street γίνεται πεζόδρομος για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές

Newsroom

Ένας από τους πιο διάσημους δρόμους του Λονδίνου, η Oxford Street, αναμένεται να μετατραπεί σε πεζόδρομο, σύμφωνα με τα νέα σχέδια του δημάρχου.

Οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν στόχο να ανοίξουν νέα καταστήματα στην Oxford Street, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς η χώρα εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 και τα lockdown, που οδήγησαν πολλούς καταναλωτές να «προτιμήσουν» τις διαδικτυακές αγορές.

Ακολουθεί το παράδειγμα Νέας Υόρκης και Βαρκελώνης

Αν το σχέδιο εγκριθεί, η Oxford Street θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εμπορικών περιοχών, όπως η Times Square στη Νέα Υόρκη και η Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί εντελώς.

Η οδός, στην οποία βρίσκονται ορισμένα από τα πιο γνωστά καταστήματα του Λονδίνου, όπως το Selfridges και το Marks & Spencer, προσελκύει καθημερινά περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Η New West End, η οποία εκπροσωπεί τα καταστήματα λιανικής στην Oxford Street, δήλωσε ότι η περιοχή παραμένει ζωτικής σημασίας για το λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία στο Λονδίνο.

Αρκετές επιχειρήσεις λιανικής εξέφρασαν τη θετική τους άποψη για το σχέδιο, με την John Lewis (που έχει το εμβληματικό κατάστημα της στην Oxford Street από το 1864) να χαρακτηρίζει τον δρόμο ως «κεντρική οδό του έθνους».

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πώς θα επηρεαστούν οι διαδρομές των λεωφορείων που περνούν από αυτήν την κεντρική αρτηρία.

Η εφαρμογή του σχεδίου εξαρτάται από την έγκριση της αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης, Άντζελα Ρέινερ, η οποία είναι επίσης υπουργός Στέγασης και Κοινοτήτων.

«Το σχέδιο αυτό για την αναζωογόνηση της Oxford Street θα ευνοήσει την ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας, ενώ θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται στη νυκτερινή οικονομία του Λονδίνου», ανέφερε η Άντζελα Ρέινερ.

Το Εργατικό Κόμμα, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, έχει εκφράσει την επιθυμία να επιταχύνει την έγκριση νέων έργων για να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

επιχειρήσειςΛονδίνοκαταστήματαειδήσεις τώρα