Κόσμος|17.09.2024 22:39

Αεροσκάφος στις ΗΠΑ υπέστη αποσυμπίεση: Επιβάτες με αιμορραγία σε μύτη και αυτιά

Newsroom

Αεροσκάφος της Delta Airlines που κατευθυνόταν προς το Πόρτλαντ έκανε αναστροφή και προσγειώθηκε λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι την Κυριακή, λόγω ζητημάτων με την πίεση στην καμπίνα.

Επιβάτες του αεροσκάφους δήλωσαν ότι λίγο μετά την απογείωση άρχισαν να ακούνε περίεργους θορύβους από αυτό που νόμιζαν ότι ήταν ο κινητήρας και είπαν ότι ένιωσαν το αεροπλάνο να βυθίζεται. «Αισθανθήκαμε ότι το αεροπλάνο, ότι ο κινητήρας ακούστηκε σχεδόν σαν να έκλεισε, σαν να σίγησε», δήλωσε η επιβάτης Jaclyn Blain. «Το αεροπλάνο έπεσε σε υψόμετρο και μετά ο κινητήρας φάνηκε να ξαναμπαίνει σε λειτουργία και μετά ανεβήκαμε σε ύψος».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η αποσυμπίεση δεν ήταν ραγδαία, αλλά προκάλεσε αιμορραγίες από την μύτη και τα αυτιά σε επιβάτες. «Όλοι μας βάζαμε τα δάχτυλά μας στα αυτιά μας, κρατούσαμε τη μύτη μας και προσπαθούσαμε να φυσήξουμε», είπε επιβάτης.

Η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε επίσης την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την πτήση:

«Η πτήση 1203 της Delta παρουσίασε ένα πρόβλημα πίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης που είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή στο αεροδρόμιο. Οι πελάτες φιλοξενήθηκαν σε άλλο αεροσκάφος. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση των ταξιδιών τους. Η ασφάλεια των πελατών και των ανθρώπων μας παραμένει η σημαντικότερη προτεραιότητα της Delta».

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι οι μάσκες οξυγόνου δεν αναπτύχθηκαν. Στην πτήση επέβαιναν 140 επιβάτες.

τραυματίαςαεροσκάφοςαεροπλάνοειδήσεις τώρα