Κόσμος|22.09.2024 10:36

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ από το Ιράκ

Newsroom

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ εκτόξευσε σήμερα το πρωί, αρκετούς πυραύλους τύπου κρουζ κατά στόχων στο βόρειο Ισραήλ, εξαπολύοντας κι έναν αριθμό drones που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά σύμφωνα με μία πηγή εντός της ισλαμιστικής ανταρτικής ομάδας.

Νύχτα έντασης

Το βράδυ του Σαββάτου η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων κατά της βάσης Ραμάτ Νταβίντ του Ισραήλ σε αντίποινα για τις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», εν μέσω εντατικών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων στη μεθόριο. Περίπου 10 από τις ρουκέτες κατάφεραν να φτάσουν στο Ισραήλ, ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα από πύραυλο.

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δύο κύματα επιθέσεων σε περίπου 290 στόχους και 110 τοποθεσίες - σε ολόκληρο τον νότιο Λίβανο αντίστοιχα. 

Σε νέα φάση ο πόλεμος 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ απηύθυνε ομιλία από την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ την Τετάρτη, λέγοντας ότι ο πόλεμος κατά της Χεζμπολάχ έχει φτάσει σε«νέα φάση». Εξήρε δε την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού Μοσάντ για τα «εξαιρετικά επιτεύγματά» της στην περιοχή.

Το πλήγμα που εξαπέλυσε το Ισραήλ την Παρασκευή σε συνοικία της Βηρυτού είχε ως συνέπεια 37 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 14 μελών της Χεζμπολάχ να χάσουν τις ζωές τους. Την ίδια ώρα, από την έκρηξη βομβητών που σημειώθηκε την Τετάρτη σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι κι άλλοι 3.000 τραυματίστηκαν.

ΛίβανοςΧεζμπολάχΙράκΙσραήλειδήσεις τώρα