Κόσμος|23.09.2024 21:46

Βηρυτός: Στέλεχος της Χεζμπολάχ «χτύπησε» το Ισραήλ - Ενισχύουν τις δυνάμεις τους οι ΗΠΑ

Newsroom

Ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ. Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, που επικαλείται το Reuters, στόχος του πλήγματος που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στα νότια προάστια της Βηρυτού ήταν ο Αλί Καράκι, αρχηγός της νότιας διοίκησης της οργάνωσης.

Η επίθεση έγινε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι ο στρατιωτικός διοικητής της Αλί Καράκι «είναι καλά και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος».

Ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα 

Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας ήχησαν σειρήνες συναγερμού για επικείμενη επίθεση με ρουκέτες, στην πόλη Χάιφα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ισραήλ. «Ήχησαν σειρήνες στην πόλη Χάιφα και στα περίχωρα της, στο βόρειο Ισραήλ», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα  στη Μέση Ανατολή 

Εν μέσω της επικίνδυνης κλιμάκωσης που παρατηρείται μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν επί του παρόντος περίπου 40.000 στρατιώτες στην περιοχή. Σύμφωνα με το Sky News, το Πεντάγωνο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσες πρόσθετες δυνάμεις θα αναπτυχθούν ή τι θα τους ανατεθεί να κάνουν.

Μακελειό από τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο

Σε επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 274 άνθρωποι, εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 1024.

Λιβανέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις σημερινές επιθέσεις ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μία μέρα μετά το τέλος του 15ετούς θηριώδους εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο.

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα από όταν το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του στο Λίβανο,  οι τραυματίες εκτοξεύτηκαν στους 5.000, ενώ  χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στο νότιο άκρο της χώρας. 

ΙσραήλΗΠΑΧεζμπολάχΛίβανοςειδήσεις τώρα