Κόσμος|02.10.2024 10:22

Έλληνας κάτοικος της Βηρυτού: «Γκρεμίζουν ολόκληρο κτίριο με οικογένειες, για να σκοτώσουν έναν ηγέτη»

Newsroom

Για τις δύσκολες ώρες που ζουν οι άμαχοι στη Βηρυτό, η οποία βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις, μίλησε ένας Έλληνας κάτοικος της πόλης του Λιβάνου, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.

Ο οδοντίατρος Τίνο Μπούλος, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action 24 περιγράφει: «Δεν κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα. Γίνονται παντού αεροπορικές επιθέσεις. Γκρεμίζουν ένα ολόκληρο κτίριο με οικογένειες μέσα για να σκοτώσουν έναν ηγέτη της Χεζμπολάχ. Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουμε».

«Ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου έγινε επιδρομή»

Για το εάν χτυπήθηκε το κέντρο τη Βηρυτού, ο κ. Μπούλος δήλωσε πως υπάρχουν πλήγματα και μάλιστα «σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι μου, σημειώθηκε αεροπορική επιδρομή».

Οι κάτοικοι που βιώνουν τον πόλεμο ζουν υπό φόβο. Βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγοράσουν τα απαραίτητα, με την Βηρυτό να είναι νεκρή πόλη, ενώ στους δρόμους, σύμφωνα με τον ίδιο, κοιμούνται μόνο οι εκτοπισμένοι που έχουν έρθει από το νότο της χώρας.

«Εκτοπισμένοι κοιμούνται σε πεζοδρόμια και δρόμους»

Όπως λέει: «Κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στους δρόμους», επισημαίνοντας δεν ξέρουν τι να κάνουν καθώς δεν έχουν οδηγίες από τις Αρχές ενώ  «δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα».

Ο κάτοικος της Βηρυτού επισημαίνει πως δεν θέλουν οι άνθρωποι να φύγουν από τα σπίτια τους για να κοιμούνται στους δρόμους, ενώ σε ερώτηση εάν περιμένουν κάποια βοήθεια από την Ελλάδα απαντά: «Να φύγουμε και να τα παρατήσουμε όλα; Μετά τι θα γίνει;».

ΤεχεράνηΙράνΧεζμπολάχπύραυλοιεπίθεσηειδήσεις τώραΙσραήλ