Κόσμος|02.10.2024 14:30

Ισραήλ: «Ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή» - Τι λέει συγγενής του 26χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Τελ Αβίβ - Ποιο είναι το θύμα

Newsroom

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι ο Έλληνας που σκοτώθηκε στη συνοικία Γιάφα του Τελ Αβίβ μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη, με συγγενή του να δηλώνει στο OPEN πως μέχρι και την τελευταία στιγμή οι δικοί του άνθρωποι ήλπιζαν πως δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα.

«Πέντε ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής»

«Επί πέντε ώρες συνεχόμενες δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Είχαμε και μια τελευταία ελπίδα όταν οι γονείς του πήγαν να κάνουν την αναγνώριση στο νοσοκομείο, ότι μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Προσευχόμασταν μέχρι και την τελευταία στιγμή», δήλωσε στο OPEN στενό συγγενικό του πρόσωπο.

«Έβγαζε φωτογραφίες για ένα πρότζεκτ»

«Εκεί, είχε βρεθεί διότι από όσο γνωρίζω στο πλαίσιο των σπουδών του ετοίμαζε ένα πρότζεκτ που έπρεπε να πηγαίνει στους σταθμούς του μετρό και να τραβάει φωτογραφίες. Οπότε κυριολεκτικά ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή», ανέφερε.

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Ιωνάς ήταν γιος γνωστού νευρολόγου, του Δημήτρη Καρούση, που εργάζεται στο νοσοκομείο Χαντάσα.

Ο Δημήτρης Καρούσης, πήγε στο Ισραήλ το 1988 με την γυναίκα του Ράνια που είναι επίσης γιατρός και επιστήμονας. Αυτό που τον παρακίνησε να πάει στη χώρα είναι η επιστημονική έρευνα.

Ο νεαρός ήταν φοιτητής στο Τελ Αβίβ, ενώ οι γονείς του μένουν στη νέα πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών 

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του στην τρομοκρατική επίθεση και έστειλε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ισραηλινής αστυνομίας, επτά συνολικά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση, που σημειώθηκε λίγη ώρα πριν την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει στα social mefia δείχνουν δύο ένοπλους να κατεβαίνουν σε σταθμό του τραμ και να ανοίγουν πυρ ενώ στη συνέχεια συνέχισαν πεζή στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

τρομοκρατική επίθεσηπύραυλοιΤεχεράνηΙσραήλΙράνειδήσεις τώραΈλληναςνεκρόςεπίθεσηΤελ Αβίβ