Κόσμος|09.10.2024 10:14

Σικελία: Οι πρώτες εικόνες του Bayesian στον βυθό - Πού βρέθηκαν οι σοροί των επιβαινόντων

Newsroom

Οι πρώτες εικόνες από το superyacht Bayesian που ναυάγησε στη Σικελία, μεταδόθηκαν από την ιταλική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, τέσσερις από τους οποίους πιθανολογείται ότι πέθαναν από ασφυξία μέσα σε θύλακες αέρα οι οποίοι γέμισαν με διοξείδιο του άνθρακα. 

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το γιοτ αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών που ανήκε στον μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς βυθίστηκε τον περασμένο μήνα ανοιχτά του Παλέρμο, αφού χτυπήθηκε από μια σφοδρή καταιγίδα Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας και η κόρη του, η 18χρονη Χάνα. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακαρές, επέζησε μαζί με άλλα 14 άτομα.

Οι πρώτες εικόνες από τον βυθό

Τα πρώτα πλάνα από το βυθισμένο γιοτ διέρρευσαν στην ιταλική ερευνητική εκπομπή Quarta Repubblica και μεταδόθηκαν μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη των ανακρίσεων για τέσσερα από τα επτά άτομα που έχασαν τη ζωή τους.

Η Quarta Repubblica ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι οι σοροί των νεκρών βρέθηκαν στην πλευρά που φαίνεται στο βίντεο.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται το κύτος σε βάθος 52 μέτρων. Διακρίνεται ένα τμήμα της αριστερής πλευράς, πιθανότατα ακριβώς εκεί όπου βρέθηκαν τα θύματα του ναυαγίου. Από τις εικόνες μπορείτε να δείτε τη λευκή ίσαλο γραμμή.

Ακριβώς πάνω από τα δύο φινιστρίνια, πιθανότατα αυτά των καμπινών στον χώρο των επισκεπτών. Στη συνέχεια, το κιγκλίδωμα του καταστρώματος και μια φούσκα φυσαλίδων που παρήγαγαν οι δύτες που επιθεώρησαν το ναυάγιο σε αναζήτηση απαντήσεων τη νύχτα της τραγωδίας.

Έρευνες για ανθρωποκτονία

Συγκεκριμένα, τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό έρευνα για υποψία πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου Τζέιμς Κάτφιλντ.

Ο τελευταίος άσκησε το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός όταν ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς την περασμένη Τρίτη, δήλωσαν οι δικηγόροι του και εξήγησαν ότι ήταν «ταραγμένος» και πως οι ίδιοι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να χτίσουν την υπόθεση υπεράσπισης. Την ίδια ώρα, ένας από τους επιζώντες και μέλος του πληρώματος του «Bayesian» δήλωσε ότι το πλήρωμα «έσωσε όποιον μπορούσε» καθώς το σκάφος βυθιζόταν.

ειδήσεις τώραναυάγιοΙταλίαΣικελίαγιοτ