Κόσμος|14.10.2024 11:38

«Μου κατέστρεψε τη ζωή»: Η ιστορία 54χρονου που ζει με τις παρενέργειες του εμβολίου κατά της Covid - Πώς το εξηγούν οι γιατροί

Newsroom

Με τις παρενέργειες του εμβολίου του κορονοϊού λέει πως ζει ένας 54χρονος άνδρας από τη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια. Ο 54χρονος Λάρι ήταν απόλυτα υγιής. Μάλιστα, συνήθιζε να τρέχει 10 χλμ τη μέρα. Όλα αλλάξαν τον Δεκέμβριο του 2021, όταν έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού. Μέσα σε λίγες ημέρες εκδήλωσε μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου και  άρχισε να αισθάνεται πόνο.

«Είχα χάσει όλη την αίσθηση στο πρόσωπό μου, τα δόντια, τη μύτη, τη γλώσσα, το μάτι, σε όλη την πλευρά αυτή του κεφαλιού μου», περιγράφει, μιλώντας στο BBC. 

Πώς εξηγούνται οι παρενέργειες 

Οι γιατροί που τον εξέτασαν στο νοσοκομείο Guy's and St Thomas' του Λονδίνου του είπαν ότι το σώμα του αναγνωρίζει το εμβόλιο ως τοξίνη. Με την πάροδο των χρόνων η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, με τα συμπτώματα να έχουν επεκταθεί στο σώμα του και ενταθεί.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2024, ο Λάρι διαγνώστηκε με «νευραλγία του τριδύμου», η οποία είχε «ως κύριο αίτιο το εμβόλιο κατά του κορονοϊου». Ανέπτυξε, επίσης, περιφερική νευροπάθεια μικρών ινών, η οποία «είναι επίσης μία από τις νευρολογικές αντιδράσεις που σχετίζονται με το εμβόλιο».

Ο 54χρονος λέει ότι ουδέποτε υπήρξε αντιεμβολιαστής, για αυτό άλλωστε έκανε και τρεις δόσεις, αλλά το εμβόλιο του κατέστρεψε τη ζωή. «Δυσκολεύομαι όταν σκέφτομαι πώς θα είμαι σε 10 χρόνια, γιατί στα 3 περίπου χρόνια που το έχω, με κατέστρεψε και όλο και χειροτερεύει».

Η νευροπάθεια των μικρών ινών έχει επηρεάσει ολόκληρο το σώμα του, από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τα ακροδάχτυλα. Αντιμετωπίζει επίσης από ξηροφθαλμία, που τον αναγκάζει να φοράει γυαλιά ηλίου μέσα και έξω από το σπίτι λόγω της ευαισθησίας του στο φως.

«Με έχουν αφήσει να σαπίσω»

«Αισθάνομαι λες και έχω ένα σφιγκτήρα και στις δύο πλευρές του κεφαλιού μου που συνέχεια σφίγγει. Μου είπαν ότι η κατάστασή μου είναι προοδευτική. Θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Δεν το ζήτησα αυτό. Πήρα το εμβόλιο με καλή πίστη και με αφήνουν να σαπίσω», ξεσπά.

«Πονάω τόσο πολύ, που η ζωή μου σχεδόν δεν αξίζει, εκτός από την οικογένειά μου. Δεν είμαι πια ο εαυτός μου. Πριν από αυτό ήμουν σε ένα ροκ συγκρότημα, έπαιζα κιθάρα, τραγουδούσα, έγραφα τραγούδια, ηχογραφούσα άλμπουμ, το αγαπούσα.Τώρα όλα αυτά είναι μια ανάμνηση», τόνισε.

Ο Λάρι τονίζει ότι έχει εξαντλήσει όλες τις θεραπείες που είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζητεί να το δοθεί ιατρική και ψυχολογική στήριξη. «Αυτή είναι η αποζημίωση που θέλω.Θέλω κάποιος να αναγνωρίσει ότι το εμβόλιο το προκάλεσε αυτό». 

Η Δρ Louise Herron, αναπληρώτρια διευθύντρια δημόσιας υγείας στο PHA, που δίνει τις αδειοδοτήσεις για τα εμβόλια, δήλωσε ότι όλα τα φάρμακα μπορεί να έχουν κάποιες παρενέργειες. «Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες του εμβολίου Covid-19 είναι ήπιες και βελτιώνονται μέσα σε μια εβδομάδα. Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα, η ασφάλεια των εμβολίων Covid-19 παρακολουθείται συνεχώς».

Κορονοϊόςεμβόλιο κορονοϊόςεμβόλιαειδήσεις τώρα