Κόσμος|14.10.2024 16:05

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Διχασμένοι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Newsroom

Μάχη στήθος με στήθος αναμένεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ ισοβαθμούν με ποσοστό 48%, δείγμα του πόσο διχασμένοι είναι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η 59χρονη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε σημαντικά διατυμπανίζοντας ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν δικαίωμα στην άμβλωση ωστόσο δεν δείχνει ότι είναι η ιδανική για την αμερικανική προεδρία.

Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται πιο ενισχυμένοι μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ αλλά και την αμέριστη βοήθεια στην προεκλογική του εκστρατεία από τον Έλον Μασκ, που έχει 200 εκατομμύρια ακολούθους στα social media.

Πτώση της δημοτικότητας για την Καμάλα

Η δημοσκόπηση του ΝΒC News δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κάμαλα Χάρις έχει απωλέσει πολλές ψήφους από το καλοκαίρι. «Καθώς από το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε μία πτώση της δημοτικότητάς της, οποιαδήποτε σημάδια για την ενίσχυση της Κάμαλα έχουν αδρανήσει», δήλωσαν οι δημοσκόποι που διενήργησαν την έρευνα: ο Δημοκρατικός Τζεφ Χόργουιτ και ο ομοιδεάτης του Μπιλ ΜακΙντάρφ που θεωρεί ότι «Η μάχη για την αμερικανική προεδρία θα είναι μια νεκρή κούρσα θανάτου».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η δημοσκόπηση δείχνει και την αβεβαιότητα των υποψηφίων για τις εκλογές ενώ ένα υψηλό ποσοστό των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι αυτές οι προεδρικές εκλογές θα κάνουν «μεγάλη διαφορά» στη ζωή τους. Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου με τους δύο υποψηφίους να ισοβαθμούν (48%).

Κάμαλα ΧάριςΕκλογές ΗΠΑ 2024εκλογές ΗΠΑειδήσειςΗΠΑειδήσεις τώραδημοσκοπήσειςΝτόναλντ Τραμπψηφοφόροιεκλογές