Κόσμος|15.10.2024 10:15

Φρικτός θάνατος για 39χρονη στη Βρετανία: Εγκλωβίστηκε σε οθωμανικό κρεβάτι

Newsroom

Από ασφυξία πέθανε 39χρονη στη Βρετανία, που εγκλωβίστηκε ο λαιμός της σε ελαττωματικό οθωμανικό κρεβάτι. Τα οθωμανικά κρεβάτια έχουν μια βάση που ανυψώνεται, αποκαλύπτοντας κάτω από το στρώμα αποθηκευτικό χώρο. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για σπίτια με περιορισμένο χώρο.

Η Χέλεν Ντέβι, που διατηρούσε κέντρο αισθητικής στη βορειοανατολική Αγγλία, καθάριζε το σπίτι, όταν η βάση ξαφνικά έπεσε, παγιδεύοντας τον λαιμό της. Ανήμπορη να μετακινηθεί πέθανε από ασφυξία, με την ανήλικη κόρης της να τη βρίσκει λίγο αργότερα νεκρή στο πάτωμα. 

«Τα πόδια της ήταν λυγισμένα σαν να προσπαθούσε να σηκωθεί»

«Ανέβηκα επάνω, η πόρτα του υπνοδωματίου της μητέρας μου ήταν ορθάνοιχτη και την είδα ξαπλωμένη ανάσκελα με το κεφάλι της κάτω από το κρεβάτι», είπε η κόρη της ενώπιον του δικαστηρίου.

«Τα πόδια της ήταν λυγισμένα σαν να προσπαθούσε να σηκωθεί. Πέταξα ό,τι κρατούσα και προσπάθησα να σηκώσω το πάνω μέρος του κρεβατιού. Το κρεβάτι δεν έκλεινε μαλακά, αν απελευθερωνόταν θα μπορούσε να πέσει απότομα. Ήταν τόσο βαρύ, που για να το σηκώσω έβαλα το πόδι μου από κάτω», πρόσθεσε.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο  147 άνθρωποι πέθαναν το 2022  μετά από πτώση από κρεβάτι και άλλοι 18 πέθαναν από τυχαία ασφυξία ή στραγγαλισμό στο κρεβάτι.

κρεβάτιθάνατοςειδήσεις τώραασφυξίαΒρετανία