Κόσμος | 15.10.2024 21:53

Απίστευτο περιστατικό σε πτήση: Κυβερνήτης κλείδωσε συγκυβερνήτη εκτός πιλοτηρίου

Newsroom

Αεροπορική εταιρεία ζήτησε από έναν κυβερνήτη να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση, καθώς φέρεται να κλείδωσε τη συγκυβερνήτη του έξω από το πιλοτήριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το περιστατικό συνέβη σε μια 10ωρη πτήση της Sri Lankan Airlines από το Σίδνεϊ στο Κολόμπο χθες, κατά τη διάρκεια της οποία ο κυβερνήτης κλείδωσε τη συγκυβερνήτη του έξω από το πιλοτήριο, επειδή εκείνη έκανε διάλειμμα για τουαλέτα.

Εκνευρίστηκε καθώς δεν είχε φροντίσει για την αντικατάστασή της 

Ο άνδρας φέρεται να εκνευρίστηκε καθώς δεν είχε φροντίσει για την αντικατάστασή της στο πιλοτήριο σύμφωνα με τους συνήθεις κανονισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια τεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Έτσι, ο πιλότος φέρεται να την κλείδωσε έξω όταν εκείνη έφυγε για να πάει στην τουαλέτα.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε σε σημείο που ένα ανώτερο μέλος του πληρώματος της πτήσης χρειάστηκε να παρέμβει για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να επαναφέρει τη συγκυβερνήτη στην καρέκλα της.

Να σημειωθεί πως, μετά από περιστατικά στα οποία πιλότοι είχαν αφήσει τον έλεγχο του πιλοτηρίου αρκετές αεροπορικές εταιρείες και αεροπορικές αρχές εφαρμόζουν κανόνες που απαιτούν την παρουσία τουλάχιστον δύο εξειδικευμένων μελών του πληρώματος στο πιλοτήριο ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. 

κυβερνήτηςειδήσεις τώρααεροπορική εταιρείαπτήση