Κόσμος|16.10.2024 08:53

Μέση Ανατολή: Νέο χτύπημα των IDF σε Βηρυτό – Ομοβροντία ρουκετών από Χεζμπολάχ

Newsroom

Νέος βομβαρδισμός των Ισραηλινών έπληξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (16/10) τα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, αφού η περιοχή είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν, ώρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αντιτίθενται στο εύρος των ισραηλινών επιθέσεων στην πόλη.

Οι μάρτυρες άκουσαν μία έκρηξη και είδαν μία στήλη καπνού. Ο βομβαρδισμός ακολούθησε μία προειδοποίηση των Ισραηλινών προς τους διαμένοντες ενός κτιρίου της περιοχής, να το εγκαταλείψουν.

Δέκα νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα

Σύμφωνα με το λιβανέζικο Υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.

50 ρουκέτες κατά του Ισραήλ εκτόξευσε η Χεζμπολάχ

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν πως, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ.

«Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Από την πλευρά του, το φιλοϊρανικό κίνημα του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

ΙσραήλΜέση ΑνατολήΛίβανοςειδήσειςειδήσεις τώραΗΠΑ