Κόσμος|18.10.2024 13:11

Η Χαμάς επιβεβαίωσε την δολοφονία του Σινουάρ - «Είναι οδυνηρό αλλά θα νικήσουμε στο τέλος»

Newsroom

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Μπασέμ Ναΐμ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας ότι είναι «οδυνηρό και θλιβερό», ενώ σημείωσε πως θα κερδίσουν στο τέλος τον πόλεμο.

Η δήλωση, όπως μεταδίδει το CNN είναι η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση από αξιωματούχο της Χαμάς για τη δολοφονία του Σινουάρ. Ο Ναΐμ δήλωσε ότι η Χαμάς γινόταν «ισχυρότερη και πιο δημοφιλής» με κάθε δολοφονία ηγέτη.

«Ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης»

«Ναι, είναι πολύ επώδυνο και οδυνηρό να χάνεις αγαπημένους ανθρώπους, ειδικά έναν εξαιρετικό ηγέτη όπως ο Γιαχία Σινουάρ, αλλά αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι θα είμαστε τελικά νικητές. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα για όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους», είπε σε δήλωσή του.

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματός μας και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ... μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν και δεν είναι η πρώτη φορά που το λένε αυτό», τόνισε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς

Παράλληλα, βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς, ήρθε στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει φαίνεται ένα drone να μπαίνει σε κατεστραμμένο κτίριο και εκεί κάθεται έναν άτομο σε μια καρέκλα, που σύμφωνα με το Ισραήλ είναι ο Σινιουάρ και κοιτάζει προς την κατεύθυνση του drone.

Το πρόσωπο του ατόμου είναι καλυμμένο και φαίνεται να κάθεται μόνος και να έχει πυροβοληθεί στο χέρι.

Το μονταρισμένο βίντεο δείχνει τη φιγούρα να κρατάει, σύμφωνα με τις IDF, ένα κομμάτι ξύλο, το οποίο και εκτοξεύει προς την κατεύθυνση του drone, στην προσπάθειά του να το ρίξει.

Πίστευαν πως ήταν μαχητής της Χαμάς 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, στην αρχή πίστευαν πως πρόκειται απλά για «μαχητή» της Χαμάς.

Στη συνέχεια ο στρατός έριξε ένα επιπλέον βλήμα στο κτίριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει και να τον σκοτώσει. Έπειτα, αναγνωρίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Σινουάρ βρέθηκε με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροβομβίδες και δεκάδες δολάρια.  

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου για τα επόμενα βήματα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ μελετά τα επόμενα βήματα μετά την εξόντωση Σινουάρ με την ηγεσία να συνέρχεται σήμερα εκτάκτως υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα επί τάπητος: η εξόντωση Σίνουαρ και η Γάζα, η εσωτερική ασφάλεια, το Βόρειο Μέτωπο, η απάντηση στο Ιράν αλλά και οι προσπάθειες εντοπισμού του αδελφού του Σινουάρ.

Θα πραγματοποιηθεί επιπρόσθετα ειδική διαβούλευση με αποκλειστικό θέμα την τύχη των ομήρων.

ΙσραήλΧαμάςΛωρίδα της Γάζαςδολοφονίαειδήσεις τώρα