Κόσμος|18.10.2024 16:15

Χαμάς μετά το θάνατο του Σινουάρ: «Δεν θα απελευθερώσουμε ομήρους αν οι ισραηλινοί δεν αποσυρθούν από τη Γάζα»

Newsroom

Τηλεοπτικό διάγγελμα, το πρώτο μετά την δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, έκανε ανώτερος αξιωματικός της Χαμάς, ο Χαλίλ Αλ Χάγια, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα απελευθερώσουν τους Ισραηλινούς ομήρους έως ότου «σταματήσει η επίθεση εναντίον του λαού μας στη Γάζα, το Ισραήλ αποσυρθεί πλήρως από τον θύλακα και απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι».

«Πέθανε σαν μάρτυρας ο Σινουάρ»

Ο Αλ Χάγια έχει διατελέσει επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

«Θρηνούμε τον μεγάλο ηγέτη τον μάρτυρα Γιάχια Σινουάρ ο οποίος πέθανε ως ήρωας μάρτυρας, κρατώντας το όπλο του, συγκρουόμενος και αντιμετωπίζοντας τον στρατό κατοχής μέχρι το τέλος της ζωής του», δήλωσε επίσης ο Αλ Χάγια.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. «Σήμερα το κακό υπέστη ένα βαρύ πλήγμα, αλλά το έργο που έχουμε μπροστά μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», είπε αναφερόμενος στη δολοφονία του Σινουάρ.

«Θα νικήσουμε στο τέλος»

Νωρίτερα, άλλος ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Μπασέμ Ναΐμ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της οργάνωσης,  ότι είναι «οδυνηρό και θλιβερό», ενώ σημείωσε πως θα κερδίσουν στο τέλος τον πόλεμο.

Ο Ναΐμ δήλωσε ότι η Χαμάς γινόταν «ισχυρότερη και πιο δημοφιλής» με κάθε δολοφονία ηγέτη.

«Ναι, είναι πολύ επώδυνο και οδυνηρό να χάνεις αγαπημένους ανθρώπους, ειδικά έναν εξαιρετικό ηγέτη όπως ο Γιαχία Σινουάρ, αλλά αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι θα είμαστε τελικά νικητές. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα για όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους», είπε σε δήλωσή του.

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματός μας και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού ... μπορούν να πιστεύουν ό,τι θέλουν και δεν είναι η πρώτη φορά που το λένε αυτό», τόνισε.

ειδήσεις τώραπύραυλοιΛωρίδα της ΓάζαςΤεχεράνηΙσραήλΧαμάςΓάζαεπίθεσηΙράν