Κόσμος|19.10.2024 20:16

«Αυτό είναι παιδική κακοποίηση και όχι προπόνηση»: Σάλος με το βίντεο που ανέβασε γνωστός fitness influencer

Newsroom

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο με σκληρές μεθόδους προπόνησης, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram, γνωστός Αμερικανός fitness infuencer.

Ο David Goggins, με περισσότερους από 12 εκατ. ακολούθους στο Instagram, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους infuencers στον χώρο του fitness, ενώ συχνά δίνει ομιλίες, στις οποίες περιγράφει το πώς να κυριαρχήσει κανείς επί του μυαλού του για να πετύχει.

Ανάμεσα στους αθλητές που έχει προπονήσει είναι ο σταρ των πολεμικών τεχνών Tony Ferguson, ο οποίος είχε δηλώσει σε συνέντευξή, που είχε παραχωρήσει ότι παρά λίγο να τον κάνει να τον κάνει να σπάσει, εξαιτίας των μεθόδων του.

Ο 49χρονος, πρώην στρατιώτης, το 2006, ήρθε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου Ultraman 320 μιλίων στη Χαβάη. Αργότερα έτρεξε στον υπερμαραθώνιο Moab 240, όπου τερμάτισε δεύτερος. Έχει, επίσης, γράψει δύο βιβλία, στα οποία παροτρύνει νεαρούς άνδρες να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους.

«Ξέρω πως δεν θα συμφωνήσετε με τις μεθόδους»

Την περασμένη Πέμπτη δημοσίευσε ένα βίντεο, που δείχνε ένα μικρό αγόρι να ισορροπεί πάνω σε δύο κορμούς, έχοντας στην πλάτη του ένα κορμό δέντρου. Ο προπονητής του τον παρακινεί να αντέξει, ενώ το παιδί ουρλιάζει.

 

«Το λατρεύω αυτό το παιδί! Αν και οι περισσότεροι δεν θα συμφωνήσετε με την ψυχική και σωματική εκπαίδευση στην οποία υποβάλλεται. Αυτό που θα βγει στο τέλος είναι ένας γα******, που δεν θέλετε να τα βάλετε μαζί του! Οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά του, θα μπορέσει εύκολα να το ξεπεράσει και να το κατακτήσει!», έγραψε ο Goggins.

Πράγματι, ούτε το βίντεο, ούτε οι μέθοδοι προπόνησης άρεσαν, και έτσι εκατοντάδες χρήστες άρχισαν να κατακλύζουν τα σχόλια του 49χρονου, fitness infuencer.

«Αυτό είναι παιδική κακοποίηση. Όντας ψυχολόγος μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν είναι οk και δεν χτίζεις έτσι ανθεκτικότητα έναντι στις κακουχίες », έγραψε χρήστης «Το παιδί είναι πολύ μικρό για να συναινέσει. Οι πρακτικές αυτές δημιουργούν τραύμα. Δεν πρέπει να τις χειροκροτούμε ούτε να τις συγχωρήσουμε», σχολίασε δεύτερος. «Δεν είναι καθόλου οk. Σαν μητέρα μπορείς να αναγνωρίσεις πότε το κλάμα ενός παιδιού είναι πραγματικό», έγραψε τρίτος.

ειδήσεις τώραπαιδίinfluencerπροπόνηση