Κόσμος|20.10.2024 18:16

Το Ισραήλ δεν σταματά να πλήττει τον Λίβανο: Νέο χτύπημα στη Βηρυτό, με 14 πλήγματα σε 15 λεπτά

Newsroom

Σε νέο γύρο σφυροκοπήματος του Λιβάνου προχωράει το Ισραήλ μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εξαπέλυσε χθες η Χεζμπολάχ κατά της εξοχικής κατοικίας του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Ani μετέδωσε σήμερα πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα «14 διαδοχικά πλήγματα» σε διάστημα 15 λεπτών σε διάφορους τομείς του χωριού Κιαμ, στον νότιο Λίβανο.

Από την πλευρά της η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε  με «ομοβροντίες ρουκετών» σήμερα ισραηλινά στρατεύματα σε δύο χωριά στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο βόρειο Ισραήλ, όπου ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη γειτονική χώρα.

Το Ισραήλ έπληξε στρατηγείο της Χεζμπολάχ - Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας την επίθεση της Χεζμπολάχ στην κατοικία του απόπειρα δολοφονίας ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή δεν το τίμημα που θα είναι μεγάλο το τίμημα που θα πληρώσει η Χεζμπολάχ και ο κύριος αιμοδότης, το Ιράν. «Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: Οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα».

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξουδετέρωσε» τρεις αξιωματούχους της φιλοιρανικής οργάνωσης στο νότιο Λίβανο.

Το ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας πλήγματα σε δεκάδες χωριά και πόλεις του νότιου Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως την πόλη Ναμπατίγια για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα.

«Μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν (...) επτά φορές την πόλη της Ναμπατίγια», μετέδωσε το πρακτορείο, ενώ προσέθεσε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα «πραγματοποίησαν πλήγματα» σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά και έκανε λόγο για θύματα.

Ανεβαίνει ο αιματηρός απολογισμός από τον βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής στη Γάζα

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την ισραηλινή επίθεση χθες στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.603 Παλαιστινίους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 99.795, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Χεζμπολάχειδήσεις τώραΛίβανοςΓάζαΜπένιαμιν ΝετανιάχουΙσραήλΛωρίδα της Γάζας