Κόσμος | 22.10.2024 14:25

Αυστραλία: Γυναίκα κόλλησε σε βράχους - Έμεινε κρεμασμένη ανάποδα για 7 ώρες

Newsroom

Η δραματική διάσωση μιας γυναίκας που εγκλωβίστηκε σε μια ρωγμή βράχου και παρέμεινε κρεμασμένη ανάποδα για επτά ώρες καταγράφηκε στην Αυστραλία. Η Ματίλντα Κάμπελ, 23 ετών, εγκλωβίστηκε όταν πήγε να πιάσει το κινητό της που της έπεσε στην περιοχή Λαγκούνα, κοντά στην πόλη Cessnock, όπου έκανε πεζοπορία με τους φίλους της.

Δυστυχώς, το τηλέφωνο δεν είχε σήμα και οι φίλοι της, χωρίς να μπορούν να την απελευθερώσουν, άρχισαν να αναζητούν μια τοποθεσία για να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης βοήθειας.

Ο ειδικός διασώστης της υπηρεσίας ασθενοφόρων NSW, Πίτερ Γουάτς, δήλωσε ότι η Κάμπελ ήταν σε καλή διάθεση παρά την δύσκολη κατάσταση. «Ήταν πραγματικά θαρραλέα», είπε. «Θα ήμουν σε πανικό αν ήμουν σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά όταν φτάσαμε εκεί, ήταν ήρεμη και συγκεντρωμένη, και έκανε ό,τι της ζητήσαμε για να την βγάλουμε».

Διάσωση που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα

Η διάσωση απαιτούσε την απομάκρυνση επτά βράχων βάρους μεταξύ 80 και 500 κιλών, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην Κάμπελ. Δημιουργήθηκε ένα ξύλινο πλαίσιο μεταξύ της κοπέλας και των βράχων, για την περίπτωση που κάποιο κομμάτι έσπαζε και έπεφτε. Οι διασώστες άρχισαν σταδιακά να απομακρύνουν τους βράχους, επιτρέποντας την πρόσβαση στα πόδια της.

Ο Γουάτς κατέβηκε στον στενό χώρο και δήλωσε ότι δεν είχε βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο. «Όλοι έπρεπε να ανταλλάσσουν ιδέες, όλοι αναρωτιόμασταν πώς κατέληξε εκεί κάτω και πώς θα την βγάλουμε», είπε. «Δεν έχω πάει ποτέ σε κάτι τέτοιο σε 10 χρόνια. Ήταν μια διάσωση που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα», συμπλήρωσε.

 

Η Κάμπελ πάντως μετά την επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού της ευχαρίστησε τους διασώστες της σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευχαριστώ την ομάδα που με έσωσε», έγραψε. «Είστε κυριολεκτικά σωτήρες… », έγραψε.

επιχείρηση διάσωσηςδιάσωσηΑυστραλίαειδήσεις τώρα