Κόσμος | 22.10.2024 19:05

Εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε το χτύπημα της Χεζμπολάχ στη βίλα του Νετανιάχου

Newsroom

Μικρής έκτασης ζημιές προκάλεσε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε το Σάββατο (19/10) την εξοχική κατοικία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Καισαρεία. 

Χτύπησε την κρεβατοκάμαρα 

Όπως φαίνεται στα πλάνα που διέρρευσαν από το χτύπημα έσπασε το τζάμι της κρεβατοκάμαρας του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ενώ έμειναν, επίσης, σημάδια στον τοίχο από την έκρηξη, που ακολούθησε.

Την επίθεση ανέλαβε σήμερα η φιλοιρανική, λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, με την οποία βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο το Ισραήλ από τις 30 Σεπτεμβρίου.   

Την ώρα της επίθεσης ο Νετανιάχου και η σύζυγος τους δεν βρίσκονταν στην περιοχή. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί, ωστόσο έχει προκαλέσει προβληματισμό στις ισραηλινές αρχές ότι δεν ενεργοποιήθηκε το αντιβαλλιστικό σύστημα από το drone. 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Νετανιάχου διαμήνυσε ότι οι υπεύθυνοι θα το πληρώσουν, βάζοντας στο κάδρο και το Ιράν. «Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος. Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», είπε χαρακτηριστικά. 

ειδήσεις τώραΛίβανοςΙσραήλΜπένιαμιν ΝετανιάχουΙράνΧεζμπολάχ