Κόσμος|23.10.2024 16:39

Τουρκία: Τρομοκρατική η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας

Μαρία Ζαχαράκη

Επίθεση από καμικάζι αυτοκτονίας δέχτηκαν οι εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται τουλάχιστον δυο ένοπλοι, ένας άντρας και μια γυναίκα, να εισβάλλουν στο κτίριο. Στην περιοχή έχουν αποσταλεί ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ συγκρούσεις μαίνονται ακόμα.

Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε γύρω στις 15.20 στην Άγκυρα Καχραμάνκαζάν, στην είσοδο του φυλακίου της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ομήρους

Το προσωπικό κατευθύνθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας ενώ οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες αλλά και για την ύπαρξη ομήρων.

Ασθενοφόρα στην περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση των ενόπλων υπάρχουν τραυματίες. Μάλιστα σε βίντεο ασθενοφόρα φαίνονται να μεταφέρουν τραυματισμένους.

Η στιγμή της έκρηξης

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ειδικότερα, στο βίντεο ακούγεται μια μεγάλη έκρηξη προτού το κτίριο πάρει φωτιά, ενώ έπειτα ακούγονται πυροβολισμοί.

τρομοκρατική επίθεσηΆγκυρανεκροίτραυματίεςΤουρκίαειδήσεις τώρα