Κόσμος|25.10.2024 13:44

ΗΠΑ: Έτοιμος να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα δηλώνει ο Τραμπ εάν κερδίσει τις εκλογές - «Είναι πανεύκολο»

Newsroom

Εκδίκηση από τον ειδικό εισαγγελέα φαίνεται πως ψάχνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι θα τον απολύσει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.

Οι προσφυγές και η κόντρα με τον Σμιθ

Συγκεκριμένα, ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ είχε καταθέσει δύο ομοσπονδιακές προσφυγές εναντίον του Τραμπ, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να δηλώνει ότι θα τον απολύσει σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ απάντησε σε σχετική ερώτηση του συντηρητικού παραγωγού podcast Χιου Χιούιτ, αναφέροντας πως «είναι πανεύκολο, θα τον απέλυα σε δύο δευτερόλεπτα». Οι δύο προσφυγές εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αφορούν τέσσερις κατηγορίες για εκλογική απάτη σε σχέση με τα όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου του 2021 και η άλλη τα άκρως απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του ο Τραμπ όταν έφυγε από την προεδρία.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τζακ Σμιθ αναθεώρησε το κατηγορητήριο για τον Τραμπ, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να χορηγήσει εκτεταμένη ασυλία στους προέδρους των ΗΠΑ για επίσημες πράξεις τους. Σημειώνεται ότι σε μια πολιτειακή υπόθεση στη Νέα Υόρκη ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος καταδικάστηκε για 34 αδικήματα, με την επιβολή της ποινής να μεταφέρεται για τις 26 Νοεμβρίου.

Στο πλευρό της Χάρις ο Μπρους Σπρίνγκστιν

Μάλιστα, σε χθεσινή συγκέντρωση της Κάμαλα Χάρις στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στο βήμα ανέβηκε ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ χαρακτήρισε τον Τραμπ ως «υποψήφιο για να γίνει Αμερικανός τύραννος».

Ντόναλντ ΤραμπειδήσειςεισαγγελέαςΕκλογές ΗΠΑ 2024