Κόσμος|27.10.2024 17:42

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μοράλες: Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Newsroom

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανέφερε ότι ένοπλοι πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του την Κυριακή (27/10) καθώς πήγαινε να δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στην πόλη Κοτσαμπάμπα.

Ο Έβο Μοράλες κάνει λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, κατά την οποία τραυματίστηκε ο οδηγός που τον μετέφερε.

«Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασα έχει 14 τρύπες από σφαίρες», δήλωσε ο Μοράλες, προσθέτοντας: «Αυτό ήταν προσχεδιασμένο. Η ιδέα ήταν να σκοτώσουν τον Έβο».

Το βίντεο του Μοράλες

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας υποστηρίζει ότι δύο οχήματα τον παρεμπόδισαν στο δρόμο και πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, ισχυριζόμενος ότι μια σφαίρα πέρασε «εκατοστά» από το κεφάλι του.

Ο Μοράλες δημοσίευσε και ένα βίντεο στο Facebook τραβηγμένο από το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Ο ίδιος φαίνεται να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ φαίνονται τουλάχιστον δύο τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ, ενώ ο οδηγός φέρει τραύμα στο κεφάλι.

 

Χαμός στα social media

Λίγο μετά την επίθεση στον Μοράλες, πολλοί μίλησαν για σόου του πρώην προέδρου καταγγέλλοντας τον για ψέματα. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν στα social media πως το βίντεο έχει υποστεί μοντάζ. Άλλοι επισημαίνουν και κάποιες διαφορές στην αρχή και στο τέλος του βίντεο, και συγκεκριμένα στο αυτοκίνητό του, που δείχνουν, κατ αυτούς, ότι η καταγγελία του δεν ευσταθεί.

ειδήσεις τώραΒολιβίαειδήσειςΈβο Μοράλεςαπόπειρα δολοφονίας