Κόσμος | 22.08.2019 10:34

Τιτανικός: Οι πρώτες εικόνες από το ναυάγιο εδώ και 14 χρόνια, σε υψηλή ανάλυση (vid)

Newsroom

Για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια, έρχονται στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, τραβηγμένα με εξοπλισμό υψηλής ευκρίνειας, από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 400 μίλια από την ακτή Newfoundland του Καναδά. 

Πέρασαν 107 χρόνια από τότε που, το υπερωκεάνιο που ονομάστηκε «αβύθιστο», στο παρθενικό του ταξίδι κατέληξε στον πάτο της θάλασσας. Στις 10 Απριλίου 1912, ο Τιτανικός σαλπάρει από το Σαουθάµπτον της Αγγλίας για το πρώτο και µοιραίο του ταξίδι. Βυθίστηκε αφού προσέκρουσε σε παγόβουνο, τη νύχτα µεταξύ 14ης και 15ης Απριλίου. Πνίγηκαν πάνω από 1.500 άνθρωποι. Είναι µία από τις πιο µεγάλες καταστροφές που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης και σίγουρα η πιο µυθοποιηµένη.

Την Τετάρτη 21/8, ήρθε στην επιφάνεια υλικό από το ναυάγιο του πλοίου, τραβηγμένο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. «Είναι ένα τεράστιο ναυάγιο. Δεν ήμουν εντελώς έτοιμος για το πόσο μεγάλο μπορεί να είναι», δηλώνει μπροστά στην κάμερα ο επικεφαλής της αποστολής που βιντεοσκόπησε το ναυάγιο. 

Οι εικόνες καθηλώνουν: 

ναυάγιοviralΤιτανικόςβίντεο