Κόσμος|27.10.2019 19:48

ΗΠΑ: Βουλευτές ετοιμάζουν ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (vid)

Newsroom

Το Αμερικανικό Κογκρέσο φαίνεται ότι είναι έτοιμο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, η τουρκική πλευρά είναι εκνευρισμένη εξαιτίας της πολύ μεγάλης πιθανότητας για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η πρόταση είχε γίνει τον προηγούμενο Απρίλιο ωστόσο στη συνέχεια ξεχάστηκε. Ωστόσο λόγω των τελευταίων εξελίξεων επανήλθε ξανά στην επιφάνεια από τους Δημοκρατικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και οι πιθανότητες να υπερψηφιστεί είναι μεγάλες μιας και οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή. Παράλληλα η δεύτερη ενόχληση της Τουρκίας έχει να κάνει με τιθς πληροφορίες για αποστολή πρόσκλησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προς τον στρατιωτικό ηγέτη των Κούρδων της Συρίας.

Ο Ερντογάν ζήτησε να ακυρωθεί η επίσκεψή του στρατηγού στις ΗΠΑ, ενώ ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε στους Αμερικανούς ότι ο Κούρδος ηγέτης καταζητείται από την Interpol με πρωτοβουλία της Τουρκίας. Πάντως πιστεύεται ότι εάν αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Αρμενίων ή επιβεβαιωθεί η ημερομηνία της επίσκεψης του Κούρδου ηγέτη ο Ερντογάν θα αντιδράσει με βίαιο λόγο κατά των ΗΠΑ και πιθανότατα θα ακυρώσει και την επίσκεψή του στην Αμερική. 

ΤουρκίαΗΠΑΒουλή των ΑντιπροσώπωνΓενοκτονία των Αρµενίων