Κόσμος | 28.11.2018 11:07

Ξεχάστε το βινύλιο, οι κασέτες επέστρεψαν για να μείνουν!

Newsroom

Τα τελευταία χρόνια οι λάτρεις του βινυλίου έζησαν μια περίοδο ακμής του αγαπημένου τους πατροπαράδοτου δίσκου καθώς το μέσο αυτό ήρθε από το παρελθόν ως vintage εναλλακτική σε δισκάδικα, φεστιβάλ μέχρι και σαν δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα και έκανε τη διαφορά, θύμισε άλλες εποχές στους μουσικόφιλους και δικαίως. 

Το ίδιο φαίνεται πως γίνεται σιγά σιγά και με τις κασέτες, τις οποίες μπορείτε πλέον να βρείτε να πωλούνται ακόμη και στο Amazon και μάλιστα σε ακριβότερη τιμή και από τους βινύλ δίσκους. Όσοι επισκεφθήκατε Amazon και eBay κατά της διάρκεια της Black Friday ή της Cyber Monday, θα τις είδατε κάπου εκεί στα προϊόντα προς πώληση με τη διαφορά ότι δεν είχαν έκπτωση.

Ενδεικτικό της τάσης είναι ότι τον Ιούλιο του 2017 οι κασέτες διπλασίασαν τις πωλήσεις τους στη Μεγάλη Βρετανία (αν και η διανομή τους στη μουσική βιομηχανία είναι ακόμη ελάχιστη, λιγότερο από 1%), φτάνοντας τα 22.000 αντίτυπα. Όπως αναφέρει, δε, η Official Charts Company, οι πωλήσεις των κασετών το πρώτο μισό του 2018 αυξήθηκαν κατά 90%! 

Σύμφωνα με το περιοδικό DJ Magazine, η αναγέννηση της κασέτας αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ηλεκτρονικής σκηνής, καθώς επιτρέπει σε μικρότερου βεληνεκούς καλλιτέχνες να κάνουν περιορισμένες κυκλοφορίες και σε μικρότερο κόστος με δείγμα της μουσικής τους. 

Μερικά από τα πιο διάσημα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και σε κασέτα είναι τα εξής: Nevermind (Nirvana), Back in Black (AC/DC), Queen: Bohemian Rhapsody Soundtrack, Metallica: …And Justice for All (Remastered) Limited Edition κλπ. 

κασέταβινύλδίσκος