Κόσμος | 08.12.2018 15:41

Κίτρινα γιλέκα- Διέρρευσε το σχέδιο της γαλλικής αστυνομίας (pics)

Newsroom

Η κυβέρνηση Μακρόν εκτός από τους χιλιάδες διαδηλωτές των «Κίτρινων γιλέκων» στους δρόμους του Παρισιού έχει να αντιμετωπίσει και τη διαρροή του σχεδίου της Γαλλικής αστυνομίας που αφορά την αντιμετώπισή τους. Όπως ανακοίνωσαν υπηρεσίες της Γαλλικής Αστυνομίας διέρρευσε στο διαδίκτυο μέρος του μηχανισμού των μέτρων που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι δυνάμεις της τάξης. Μάλιστα η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσει τη διαρροή. 

«Ένα υπηρεσιακό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας πρωτευούσης (DSPAP) σχετικά με το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα τεχνικό σημείωμα που απετέλεσε αντικείμενο ευρείας διάδοσης», τονίζει η αστυνομία.

Το σημείωμα αυτό «αφορά μόνον ένα μέρος των δυνάμεων, κατά βάση τις πιο ελαφρές κι ευέλικτες μονάδες που διατίθενται για να κτενίζουν σε ελάχιστο χρόνο το σύνολο του πεδίου δράσης» τονίζει η ίδια πηγή.

«Για την ανάπτυξη των δυνάμεων, ελήφθη υπόψη» η διαρροή αυτή, προσθέτει η αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός.

Δείτε το έγγραφο

T
Παρίσικίτρινα γιλέκαδιαδηλωτέςΓαλλία