Κόσμος | 16.03.2020 14:59

Κορονοϊός: Η Γενεύη απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων

Newsroom

Το καντόνι της Γενεύης, που φιλοξενεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, όπως την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, κήρυξε τη Δευτέρα 16/3 κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία του κορονοϊού και απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η ελβετική κυβέρνηση πρόκειται να κάνει επιπλέον ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση σε ολόκληρη χώρα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάσθηκε από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή φθάνοντας τα 2.200. Ο αριθμός αυτός δεν είναι ωστόσο πλήρης, καθώς η Ελβετία δεν ανιχνεύει συστηματικά τα κρούσματα.

Αντιμέτωπες με την ταχεία διάδοση του κορονοϊού, οι αρχές της Γενεύης αποφάσισαν να λάβουν νέα έκτακτα μέτρα «απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Οι επαγγελματικές συναθροίσεις συνεχίζονται ωστόσο, εφόσον γίνονται σεβαστές οι συστάσεις που αφορούν τις αποστάσεις οι οποίες πρέπει να τηρούνται μεταξύ των συγκεντρωμένων και την υγιεινή. Οι χώροι διασκέδασης και εστίασης και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν από απόψε.


Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι χώρες του κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα

Κορονοϊός: Τι να κάνετε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στα νοσοκομεία - Το σχέδιο για να «αντέξουν»

Πρόβλεψη-«βόμβα» καθηγητή για κορονοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»
 


ΓενεύηΕλβετίαΚορονοϊός