Κόσμος|26.03.2020 12:20

Κορονοϊός: Κι όμως, στα ύψη η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω πανδημίας

Newsroom

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ότι πρόθεσή του είναι να επαναφέρει σε κανονική λειτουργία την αμερικανική οικονομία όχι τον Μάιο όπως ήταν η αρχική σκέψη αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενδεχομένως ακόμη και πριν από τις 15 Απριλίου. Στο άκουσμα της είδησης, πολλοί του άσκησαν έντονη κριτική κάνοντας λόγο για έναν πρόεδρο που είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ζωές στον βωμό της οικονομίας.

Ως φαίνεται ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί στις ΗΠΑ που σκέφτονται ακριβώς όπως ο Τραμπ. Δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 24 Μαρτίου, εμφανίζει τους Αμερικανούς να εγκρίνουν το έργο του Τραμπ σε ποσοστό 49% και ειδικότερα τους χειρισμούς του στο μέτωπο του κορονοϊού σε ποσοστό 60%.

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα ότι η συνολική δημοτικότητα του προέδρου αυξάνεται όχι μόνο στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων αλλά και στις τάξεις των Δημοκρατικών (από το 7% στο 13%) όπως άλλωστε και στις τάξεις των καλούμενων ανεξάρτητων (από το 35% στο 43%). Περίπου το 27% των Δημοκρατικών εμφανίζεται μάλιστα να εγκρίνει ειδικότερα του χειρισμούς του Τραμπ στο μέτωπο του κορονοϊού.

Δημοσκοπήσεις των CBS News και Monmouth University έρχονται να επιβεβαιώσουν την τάση, με τουλάχιστον το 50% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι ο Τραμπ έχει κάνει καλή δουλειά ως προς τη διαχείριση της πανδημίας…

Ντόναλντ ΤραμπδημοσκόπησηΚορονοϊός