Κόσμος | 07.04.2020 21:01

Ο κορονοϊός θερίζει και οικονομικά την Ευρώπη

Newsroom

Η πανδημία συνεχίζει να αφήνει διαρκώς πίσω της νεκρούς και νέα κρούσματα, σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο, την Ευρώπη, αλλά «σκοτώνει» και την Οικονομία.

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv την Τρίτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, η κατάσταση της υγείας του ήταν «σταθερή» κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή διάθεση. Όπως είπε ο Σωτήρης Δανέζης στο ρεπορτάζ του, η βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μήνυμα στη μνηστή του Βρετανού πρωθυπουργού, Κάρι Σίμοντς, στην οικογένειά του, αλλά μίλησε και στον ίδιο και του ευχήθηκε περαστικά.

Στο μεταξύ, τέσσερα μεγάλα οικονομικά ινστιτούτα βλέπουν «μαύρα σύννεφα» στον ορίζοντα και συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 4,2%, την ίδια στιγμή που αναμενόταν, για εφέτος, θετικός ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 1,2%.

Στο μεταξύ, μόλις 7 πιστοί θα παραστούν στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής που θα γίνει στην Παναγία των Παρισίων, έναν χρόνο αφού ο ιστορικός ναός καταστράφηκε από φωτιά. Λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των συναθροίσεων, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, μόνο επτά άνθρωποι θα βρίσκονται στην εκκλησία για τη λειτουργία αυτή, η οποία θα μεταδοθεί από τη γαλλική τηλεόραση.   

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο Open Tv

ΕυρώπηΚορονοϊός