Κόσμος | 09.04.2020 21:56

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε απόψε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του. «Ο πρωθυπουργός βγήκε το απόγευμα από την εντατική και μεταφέρθηκε σε απλό δωμάτιο νοσηλείας, όπου θα παρακολουθείται στενά κατά την πρώτη φάση της ανάρρωσής του» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, και πρόσθεσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει «εξαιρετικά καλή διάθεση».

Η κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού επιδεινώθηκε την Κυριακή και εισήχθη στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας. Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ρααμπ τον αντικαθιστά στα καθήκοντά του.  Η είδηση της εξόδου του Τζόνσον από την εντατική έρχεται την ώρα που 887 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24 ωρο από τον κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει σχεδόν τις 8.000.

Μπόρις ΤζόνσονΚορονοϊός