Ισραήλ: Πρόταση στη Χαμάς για δίμηνη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων
Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες, με στόχο την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους. Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η ίδια πηγή.
Απελευθέρωση ομήρων σε τρία στάδια
Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε σήμερα σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ. Αρνήθηκε όμως να τους υπεισέλθει σε λεπτομέρειες όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μεταδίδει ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο προβλέπει την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που βρήκαν τον θάνατο.
Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεών του στη Λωρίδα της Γάζας.
Γεωχημικοί από το Παλέρμο μέτρησαν την ανάσα του ηφαιστείου της Σαντορίνης: «Είναι σα να παρακολουθείς ασθενή»
Το υπουργείο Μεταφορών φέρνει ακόμα ένα νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο και... πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στη ΡΑΣ
Το 73% των Τούρκων βρίσκει τις διαμαρτυρίες για τον Ιμάμογλου δικαιολογημένες
Ανείπωτη καταστροφή από τον σεισμό στη Μιανμάρ: Φόβοι για πάνω από 10.000 νεκρούς - Στέλνουν βοήθεια Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr