Τουρκία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους για άλλο ένα βράδυ - Πεδίο μάχης η Κωνσταντινούπολη
Οι εισαγγελείς προτείνουν την προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Στους δρόμους βγήκαν για άλλο ένα βράδυ δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου και κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Επεισόδια και χρήση χημικών στην Κωνσταντινούπολη
Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς προτείνουν την προφυλάκιση του Ιμάμογλου και σήμερα πραγματοποιείται η διαδικασία εκλογής υποψηφίου της αντιπολίτευσης, ο οποίος θα τεθεί απέναντι στον Ερντογάν στις εκλογές του 2028. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να πάρει το χρίσμα του CHP, με τη σύλληψή του να φέρνει κύμα διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Για άλλη μια μέρα διοργανώθηκαν μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα και Αττάλεια, ωστόσο δεν έλειψαν τα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, προχωρώντας σε 323 συλλήψεις.
Από τη μεριά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την αντιπολίτευση για «παιχνίδι περιθωριακών αριστερών οργανώσεων», ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» τη σύλληψη του Ιμάμογλου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με δύο διαφορετικές κατηγορίες, για διαφθορά και τρομοκρατία.
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



