Auto|12.05.2022 07:42

Η Tesla ανακαλεί για έλεγχο 130.000 αυτοκίνητα

Χρήστος Παπαχριστόπουλος

Οι ανακλήσεις φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό για την Tesla αφού μετά την πρόσφατη ανάκληση για αστοχία στον προγραμματισμό κάποιων συστημάτων του Model 3, σειρά έχουν τα υπόλοιπα τρία μοντέλα της γκάμας της: Τα Model S, Model X και Model Y.

Η ανάκληση που αφορά για την ώρα μόνο την αμερικανική αγορά και περίπου 130.000 αυτοκίνητα των τριών προαναφερθέντων μοντέλων, οφείλεται σε πιθανό πρόβλημα στο σύστημα infotainment που τα εξοπλίζει. Πρόκειται για μοντέλα κατασκευής 2021 και 2022, ενώ η ανάκληση και οι όποιες επιδιορθώσεις θα γίνουν με over the air ενημέρωση του λογισμικού.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην υπερθέρμανση του επεξεργαστή του infotainment, η οποία πιθανότατα θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στις λειτουργίες βασικών συστημάτων του, όπως στην κάμερα οπισθοπορείας, τη λειτουργία των φώτων και συστημάτων παροχής πληροφοριών στον οδηγό.

Αν και δεν προκύπτει από πουθενά κίνδυνος ατυχήματος από το συγκεκριμένο πρόβλημα, η Tesla προχωράει στην ενέργεια επιδιόρθωσης του προβλήματος και γι’ αυτό το ζήτημα. Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η 11η ενέργεια ανάκλησης που πραγματοποιεί η Tesla από τις αρχές του έτους.

Πηγή: drive.gr

αυτοκίνητοTesla