Auto|07.04.2020 19:07

Hyundai Prophecy: ηλεκτρικό με Joystick αντί για τιμόνι

Newsroom

Μπορεί το εντυπωσιακό αμάξωμα του Hyundai Prophecy να παραπέμπει σε προτάσεις της δεκαετίας του ‘20 και του ‘30 υιοθετώντας μία ρετρό προσέγγιση ως προς το design, με σαφή όμως στοιχεία που παραπέμπουν σε υψηλή τεχνολογία, όμως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτό το μηδενικών ρύπων concept της Hyundai είναι αναμφίβολα η αντικατάσταση του τιμονιού από δύο joystick.

Εντυπωσιακό ακούγεται επίσης το γεγονός ότι τα παράθυρα του Hyundai Prophecy δεν κατεβαίνουν (!) καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα καθαρισμού του αέρα που φροντίζει από μόνο του για την ποιότητα του αέρα που εισπνέουν οι επιβάτες του.

High Tech ρετρό

Ενώ το ίδιο το Prophecy, που πραγματοποίησε την ψηφιακή του πρεμιέρα τον προηγούμενο μήνα, δεν αποτελεί απλώς ένα concept car, αλλά επιδεικνύει ιδέες και συστήματα που η Hyndai σκοπεύει να εξελίξει περαιτέρω.

Το Prophecy λοιπόν είναι εμπνευσμένο από τα vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘20 και του '30, με τύπου coupe εξωτερική διαμόρφωση, με ομαλές δηλαδή καμπύλες που το διαφοροποιούν από το γωνιώδες “45”, ένα άλλο πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai που έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκούρτης, το Σεπτέμβριο του2019. Ωστόσο, κοινή είναι σχεδιαστική γλώσσα των φώτων “pixel”.

Δείτε φωτογραφίες & βίντεο και διαβάστε αναλυτικά για το Hyundai Prophecy κάνοντας κλικ εδώ

Hyundai Prophecyηλεκτρικά αυτοκίνηταconcept carHyundai