Σινεμά | 29.07.2020 19:37

Το Tenet και το Inception του Κρίστοφερ Νόλαν θα βγουν στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο

Newsroom

Πολλές οι ανατροπές που έφερε στον προγραμματισμό των χολιγουντιανών μπλοκμπάστερ ο κορονοϊός, ωστόσο το στούντιο της Warner Bros. είναι αποφασισμένο να κρατήσει την απόφαση του για έξοδο του «Tenet» στους κινηματογράφους προς ενίσχυση των Αμερικανών αιθουσαρχών αλλά και της παγκόσμιας κινηματογραφικής κοινότητας που δοκιμάζεται σκληρά με τις αίθουσες κλειστές εδώ και μήνες. 

Έτσι, μετά από συνεχείς αναβολές, η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν θα κάνει πρώτα πρεμιέρα στις διεθνείς αγορές (συνολικά σε 70 χώρες) την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ημερομηνία που ισχύει και για την Ελλάδα, και κατόπιν σε επιλεγμένες πολιτείες της Αμερικής στις 3 Σεπτεμβρίου. 

Όμως το μήνυμα στήριξης των κινηματογράφων θα μεταφέρει πρώτα το «Inception» που ξαναβγαίνει στις αίθουσες 10 χρόνια μετά την πρεμιέρα του. Η επανέκδοση θα χαρίσει στο κοινό μια πρώτη ματιά με σκηνές από το πολυαναμενόμενο «Tenet». Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει σε αποκλειστική προβολή τρέιλερ επιλεγμένων μελλοντικών ταινιών της Warner που δεν είναι άλλες από το Wonder Woman 1984, το  Godzilla vs Kong και το Dune

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κρίστοφερ Νόλαν/ Inception

To Inception είναι μια ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του 2010 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Νόλαν, ο οποίος παρήγαγε επίσης την ταινία με την Έμα Τόμας. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί ως επαγγελματίας κλέφτης που συλλέγει πληροφορίες διεισδύοντας στο υποσυνείδητο των στόχων του. Του προσφέρεται η ευκαιρία να διαγραφεί η εγκληματική του ιστορία ως πληρωμή για την εμφύτευση της ιδέας ενός άλλου ατόμου στο υποσυνείδητο ενός στόχου. Το cast περιλαμβάνει τους Κεν Γουατανάμπε, Έλεν Πέιτζ, Τζότζεφ Γκόρντον-Λέβιτ και Μαριόν Κοτιγιάρ.

Από την άλλη, στο Tenet πρωταγωνιστεί ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον. Οπλισμένος με μια μόνο λέξη - Tenet - και αγωνιζόμενος για την επιβίωση ολόκληρου του κόσμου, ο πρωταγωνιστής ταξιδεύει μέσα στη ζώνη του λυκόφωτος σε ένα κόσμο διεθνούς κατασκοπείας με μια αποστολή που θα ξεδιπλωθεί σε κάτι πέρα από τον πραγματικό χρόνο. Όχι ταξίδι χρόνου. Αναστροφή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κλέμενς Ποεσί, Ντιμπλ Καπαντία.

επανέκδοσηTenetInception