Σινεμά | 16.11.2021 20:00

Mel Gibson: Θα σκηνοθετήσει το νέο «Φονικό Όπλο» - Κανείς δεν ξεχνά τα αντισημιτικά σχόλια

Newsroom

Ο Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson) - μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό - ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια ταινία Lethal Weapon (Φονικό Όπλο) σε εκδήλωση θαυμαστών στο Λονδίνο. Η εκδήλωση, με τίτλο «An Experience with Mel Gibson» πραγματοποιήθηκε στο Intercontinental London – The 02 το περασμένο Σάββατο και κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Γκίμπσον είπε: «Ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε όλες τις ταινίες της σειράς "Φονικό Όπλο" ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, ήταν σπουδαίος τύπος.

Εξέλισσε το σενάριο και τα προχωρούσε πολύ με αυτό. Και μου είπε μια μέρα: “Άκου, παιδί μου, αν πεθάνω θα το κάνεις εσύ”. Και του είπα: "Τι είναι αυτά που λες". Τελικά πέθανε”».

Ο Ντόνερ πέθανε τον Ιούλιο, σε ηλικία 91 ετών. Είχε σκηνοθετήσει τον Μελ Γκίμπσον και τον συμπρωταγωνιστή του, Ντάνι Γκλόβερ και στις τέσσερις ταινίες «Φονικό Όπλο», από το 1987 έως το 1998.

Ο ηθοποιός, ο οποίος σκηνοθέτησε τις ταινίες «The Passion of the Christ», «Apocalypto» και «Hacksaw Ridge» δεν αποκάλυψε αν θα επαναλάβει τον ρόλο του Μάρτιν Ριγκς, ή αν ο Γκλόβερ θα επιστρέψει ως ο συνάδελφός του αστυνομικός, Ρότζερ Μέρτο.

Η επιλογή να συμμετάσχει ο Μελ Γκίμπσον σε επερχόμενη σειρά prequel του Τζον Γουίκ, αντιμετωπίστηκε πρόσφατα αρνητικά. Οι θαυμαστές ήταν δυσαρεστημένοι λόγω των πολλών καταγγελιών εναντίον του ηθοποιού-σκηνοθέτη για ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια στο παρελθόν.

Μελ Γκίμπσον σε Γουινόνα Ράιντερ: «Είσαι από εκείνους που ξέφυγαν από τους φούρνους;»

Όλοι θυμόμαστε «τη φωτιά» που έβαλε στην καριέρα του πριν από κάποια χρόνια ο Μελ Γκίμπσον, βρίζοντας με τα χειρότερα λόγια τον αστυνομικό που τον συνέβαλε ενώ οδηγούσε μεθυσμένος. Ή αργότερα, τον πολύκροτο χωρισμό του από τη Ρωσίδα σύντροφό του που τον κατηγόρησε για κακοποίηση δημοσιοποιώντας τηλεφωνικές συνομιλίες που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Εκείνες τις άσχημες εικόνες ενίσχυσε πριν από καιρό με δηλώσεις της η γνωστή ηθοποιός Γουινόνα Ράιντερ στους Sunday Times

Η ηθοποιός που είναι εβραϊκής καταγωγής, ρωτήθηκε εάν έχει βιώσει αντισημιτισμό στην κινηματογραφική βιομηχανία καριέρα της στο Χόλιγουντ και απάντησε με πολλά παραδείγματα. «Έχω... με ενδιαφέροντες τρόπους» εξήγησε. «Μου έχουν πει: “ Περίμενε, είσαι Εβραία;  Αλλά είσαι τόσο όμορφη!”»

«Υπήρχε μια ταινία στην οποία συμμετείχα πριν από πολύ καιρό, ήταν ένα έργο εποχής και ο επικεφαλής του στούντιο, ο οποίος ήταν Εβραίος, είπε ότι φαινόμουν "πολύ Εβραία" για να είμαι σε γαλαζοαίματη οικογένεια» πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο της συνέντευξης η Ράιντερ θυμήθηκε τη δυσάρεστη αντιπαράθεση με τον Μελ Γκίμπσον.

«Ήμασταν σε ένα πάρτι με πολύ κόσμο με έναν από τους καλούς μου φίλους» είπε. «Και ο Μελ Γκίμπσον κάπνιζε πούρο, και όλοι μιλούσαμε και είπε στον φίλο μου, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος: "Περίμενε, θα κολλήσω AIDS;". Και τότε προέκυψε κάτι για τους Εβραίους και είπε σ' εμένα: "Εσύ είσαι από εκείνους που ξέφυγαν από τους φούρνους, έτσι;"».

Με δήλωσή του στο Variety, εκπρόσωπος του Γκίμπσον διέψευσε τους ισχυρισμούς της Γουινόνα Ράιντερ, τονίζοντας ότι τα λεγόμενα της είναι «εκατό τις εκατό αναληθή». Η Ράιντερ είχε αφηγηθεί πρώτη φορά το περιστατικό σε συνέντευξή της στο GQ το 2010. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μελ Γκίμπσον είχε προσπαθήσει να της ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό, αλλά και αυτός ο ισχυρισμός της διαψεύδεται ως αναληθής από τον εκπρόσωπο του σταρ του «Φονικού Όπλου».

Μελ Γκίμπσονταινίασκηνοθέτηςηθοποιός