Σινεμά|05.01.2024 14:46

Emma Stone: Η συνεργασία με τον Λάνθιμο και η συμβουλή που χαρακτήρισε «σκέτη ανοησία»

Newsroom

Παρόλο που η Έμα Στόουν (Emma Stone) φαίνεται να βρίσκεται στο δρόμο για το δεύτερο Όσκαρ με τον ρόλο της στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things», αναπολεί τις πρώτες μέρες της καριέρας της και κάποιες συμβουλές που της δόθηκαν στην πορεία.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, παραλαμβάνοντας το βραβείο Desert Palm Achievement Award για την καλύτερη ηθοποιό στα Palm Springs Film Awards την Πέμπτη, το οποίο παρουσίασαν οι συμπρωταγωνιστές της στο Poor Things, Mark Ruffalo και Willem Dafoe, η Stone είπε στο πλήθος πόση ευγνωμοσύνη νιώθει για τη σημερινή στιγμή.

Η συμβουλή που χαρακτήρισε «σκέτη ανοησία»

«Είμαι ευγνώμων που μπορώ να συνεχίσω να δοκιμάζω νέα πράγματα και για την ευκαιρία να κάνω επιλογές όσον αφορά τη δουλειά, γιατί ξέρω πόσο σπάνιο και προσωρινό μπορεί να είναι να μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να κάνεις ή με ποιον θέλεις να δουλέψεις ως ηθοποιός», είπε στο κοινό. «Δεν ήμουν πάντα σίγουρη ότι αυτό θα συνέβαινε, γιατί όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες, πήγα σε μια από αυτές τις γενικές συναντήσεις στις οποίες σε στέλνουν μερικές φορές. Ένα στέλεχος μου είπε ότι για τους άνδρες ηθοποιούς είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, και στα μάτια του, για τις γυναίκες, ήταν σπριντ, όχι μαραθώνιος».

«Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια και συνειδητοποίησα ότι αυτή η συμβουλή είναι σκέτη ανοησία, επειδή η πλειοψηφία των γυναικών που θαυμάζω σε αυτή τη βιομηχανία, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε αυτό το δωμάτιο, έχουν αποδείξει ότι όσο περνάει ο καιρός, η ζωή και η δουλειά γίνονται πιο ενδιαφέρουσες και πιο ικανοποιητικές», συνέχισε η Στόουν υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μιλώντας για τον ρόλο της στην ταινία Poor Things, η σταρ είπε ότι ήταν κάτι διαφορετικό από ό,τι είχε διαβάσει ποτέ για «μια γυναίκα που έχει ανοσία στις εξωτερικές προσδοκίες και είναι αδιαπέραστη στην κριτική και τη ντροπή. Το να παίξω την Bella ήταν πρόκληση γιατί έπρεπε να προσπαθήσω να ξεμάθω αυτές τις πτυχές στον εαυτό μου, και παράλληλα αυτό μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά να την υποδύομαι. Το να γυρίσω αυτή την ταινία ήταν μια κορυφαία στιγμή της ζωής μου, κυρίως χάρη σε μια αληθινή δημιουργική αδελφή ψυχή», είπε αναφερόμενη στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο.

«Ελπίζω για πολλά ακόμη χρόνια να έχω την ευκαιρία να ταλαντεύομαι και να δοκιμάζω νέα πράγματα και να συνεχίσω αυτόν τον μαραθώνιο», πρόσθεσε η Stone.

ειδήσεις τώραΈμα ΣτόουνφεστιβάλΓιώργος Λάνθιμος